Go Back
+ servings
הדפסה

טחינה ורודה

טחינת סלק ורודה עם צבע עז שמושך את העין. הסלק מוסיף מתיקות טבעית ופיגמנט צבע דומיננטי שילדים (וגם מבוגרים) מאוד אוהבים. חשוב להשתמש בסלק טרי ולא בסלק שנמכר בוואקום כי יש לו הרבה פחות צבע והוא נוזלי יותר.

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן הכנה כולל 40 דקות
מנות 2 צנצנות

מצרכים

  • 3 סלקים לא קלופים
  • 1 כפית משחת קארי אדום לא חובה ואפשר גם ירוק
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס טחינה גולמית מלאה
  • 3/4 כוס מים קרים

אופן הכנה

  1. מבשלים את הסלקים בסיר מלא במים עד שהם רכים לגמרי. מצננים מעט וקולפים (עדיף עם כפפות או שקיות סנדביץ' על הידיים כדי שהידיים שלכם לא ישארו עם כתמים סגולים).

  2. טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון עד שנוצרת טחינה סמיכה. אם רוצים אותה יותר דלילה מוסיפים עוד קצת מים ואם רוצים יותר סמיכה מוסיפים עוד קצת טחינה.