עשיר בברזל ובסיבים תזונתיים ומושלם גם כתוספת וגם כמנה בפני עצמה - סלט קינואה עם המון עשבי תיבול, רצועות תרד דקות ושקדים קלויים
שמים את הקינואה בסיר בינוני, מעל אש נמוכה, ושופכים מעל את המים הרותחים. סוגרים עם מכסה.
מבשלים במשך 20 דקות וסוגרים את האש. מניחים לקינואה לספוג את האדים עם סיר סגור במשך 10 דקות נוספות ומצננים מעט.
חותכים את הגזר, הצ'ילי, הצנוניות והתרד לקוביות קטנות ואת עשבי התיבול קוצצים דק.
במחבת חמה, ללא שמן, קולים את השקדים עד הזהבה קלה.
מערבבים את כל המצרכים יחד.
לרוטב: מערבבים את כל המצרכים ומזלפים על הסלט. מערבבים היטב.