Go Back
+ servings
הדפסה
סטייק בטטה

סטייק בטטות עם סלסת עגבניות חריפה

מינימום מצרכים, המון בריאות וטעם מדהים שמגיע רובו מהירקות - סטייק בטטה עם סלט עגבניות חריף שמגישים עם טחינה גולמית

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 15 דקות
זמן הכנה כולל 25 דקות
מנות 4 מנות

מצרכים

  • 2 בטטות גדולות קלופות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית סילאן או מייפל

סלסת עגבניות

  • 3 עגבניות אדומות וקשות או 15 עגבניות שרי תמר
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/4 צרור עלי כוסברה
  • 1/2 צ'ילי טרי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 בצל סגול
  • 2 שיני שום קלופות

להגשה

  • 4 כפות טחינה גולמית

אופן הכנה

  1. חותכים את הבטטות לפרוסות אורכיות בעובי 1/2 ס"מ.

  2. מערבבים בקערה קטנה שמן זית וסילאן ומברישים את הבטטות.

  3. צולים את פרוסות הבטטה על אש גבוהה במחבת פסים עד שכל צד מקבל סימני צריבה יפים והבטטה מתרככת.

  4. בינתיים קוצצים דק שום, בצל וצ'ילי וחותכים את העגבניות לקוביות.

  5. מערבבים את כל מצרכי הסלסה ומניחים, ממש לפני ההגשה, מעל הבטטות. מזלפים מעל טחינה גולמית ומגישים.

הערות ושדרוגים

  • אפשר לפזר מעל גם שומשום קלוי או שקדים פרוסים קלויים.
  • במקום כוסברה אפשר להשתמש בעירית קצוצה.
  • במקום בטטה אפשר להשתמש בפרוסות חצילים או קישואים/זוקיני.
  • ניתן לשמור את הבטטות בנפרד ואת הסלסה בנפרד ולחבר בינהם לפני ההגשה. אם רוצים לחמם את הבטטה מומלץ לשים אותה בטוסטר אובן או מעל מחבת ולא במיקרו.
  • עוד אופציה היא לצרוב את פרוסות הבטטה בטוסטר לחיצה. כן, זה עובד!