Go Back
+ servings
הדפסה
סלט שומר עם משמשים ופקאנים

סלט שומר עם משמשים ופקאנים

סלט מיוחד עם טעמים חמוצים ומתוקים וטעם אניסי עדין שמתאזן מאוד עם שאר הטעמים

זמן הכנה 10 דקות
מנות 3 מנות

מצרכים

  • 1 שומר שטוף היטב (עם העלים)
  • 1/4 צרור עירית
  • 8 משמשים עדיף אוזבקיים (הכהים יותר)
  • 1/4 כוס פקאנים טבעיים

לרוטב

  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית ואפשר גם קנולה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף מייפל או סילאן

אופן הכנה

  1. חותכים את השומר לפרוסות דקות מאוד. שומרים בצד את עלי השומר שמזכירים שמיר.

  2. פורסים את העירית לטבעות דקות וחותכים את המשמשים לקוביות קטנות.

  3. במחבת חמה, ללא שמן, קולים את הפקאנים עד שהם מפיצים ריח של קלייה.

  4. מניחים בקערה את השומר, העירית, המשמשים והפקאנים ומערבבים היטב.

  5. מערבבים בקערה קטנה את מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט. 

  6. מפזרים מעל את עלי השומר ומערבבים היטב. שומרים במקרר.