קצת סבלנות עד שהגרגירים מתרככים וכמה דקות של טחינה ויש לכם ממרח חומוס ביתי מדהים שמגישים לצד פיתות או חצאי בצל
שוטפים את גרגירי החומוס היטב במים עד שהמים צלולים לגמרי.
שמים את גרגירי החומוס בקערה גדולה וממלאים במים. מוסיפים כף מלח ומשרים למשך הלילה. חשוב מאוד שיהיו הרבה מים בקערה כי הגרגירים שותים מהמים ואתם לא רוצים להגיע בבוקר ולגלות שאין מים בקערה.
מסננים את המים ומעבירים את גרגירי החומוס לסיר גדול. מוסיפים מים חדשים עד לגובה של 10 ס"מ מעל גרגירי החומוס ומוסיפים סודה לשתייה.
מבשלים על אש בינונית במשך שעה ומדי פעם מוציאים בעזרת כף גדולה את הקצף שעולה למעלה. חשוב לבשל את הגרגירים עד שהם רכים לגמרי אז אם יש צורך בשלו עוד קצת, מאוד תלוי בזן הגרגירים ובטריות שלהם.
מעבירים בעזרת כף מחוררת את גרגירי החומוס למעבד מזו, משאירים קצת גרגירים להגשה (לא זורקים את מי הבישול) ומוסיפים טחינה, מיץ לימון ומעט מלח.
מוסיפים 1 כוס ממי הבישול וטוחנים על מהירות בינונית, מוסיפים עוד 1/2 כוס מים וממשיכים לטחון. בשלב הזה מחליטים אם רוצים חומוס יותר רך או לא. קחו בחשבון שהחומוס מתייצב אחרי הקירור לפחות בעוד 20% אז הכינו את החומוס קצת יותר רך ממה שאתם אוהבים.
טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.
מעבירים לקופסאות ושומרים במקרר.