Go Back
+ servings
הדפסה
ירקות מוקפצים עם נתחי פרגית

ירקות מוקפצים עם נתחי פרגית ברוטב אסיאתי

ירקות מוקפצים עם נתחי פרגית ברוטב אסיאתי שמכינים בקלות בבית. מושלם ככה לבד כמנה בפני עצמה או ביחד עם אורז או נודלס

זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול/אפייה 15 דקות
זמן הכנה כולל 30 דקות
מנות 6 מנות

מצרכים

  • 1 כף שמן
  • 5 שיני שום קלופות
  • 1 בצל לבן קלוף
  • 400 גרם פרגיות חתוכות לרצועות
  • 1 שקית גזר גמדי או 2 גזרים רגילים
  • 1 זוקיני או קישוא
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/3 כוס מים
  • שומשום להגשה

אופן הכנה

  1. פורסים את השום לפרוסות דקות ואת הבצל לרצועות.

  2. חותכים את הגזר לחצי (אם משתמשים בגזר גמדי) או פורסים לטבעות דקות (אם משתמשים בגזר רגיל).

  3. חותכים את הזוקיני לטבעות או למקלות בעובי 1 ס"מ.

  4. בסיר רחב ונמוך מחממים שמן ומטגנים את הבצל והשום במשך 3-5 דקות תוך כדי ערבוב.

  5. מוסיפים פרגיות וממשיכים לטגן, על אש גבוהה, עד שהפרגיות משנות את צבען ומזהיבות מעט.

  6. מוסיפים גזר וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהגזר מתחיל להתרכך. הוא לא צריך להיות רך ממש אלא רק להתחיל להתרכך. זה לוקח בערך 5 דקות.

  7. מוסיפים זוקיני ומטגנים במשך 2-3 דקות נוספות.

  8. מזלפים מעל רוטב סויה, צ'ילי, שמן שומשום וסוכר חום ומערבבים.

  9. בכוס קטנה מערבבים קורנפלור עם מים עד שאין גושים יותר ושופכים פנימה. מערבבים וממשיכים לבשל במשך 2 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך.

  10. מגישים עם שומשום או טבעות בצל ירוק. 

הערות ושדרוגים

  • ירקות נוספים שאפשר להשתמש בהם (חתוכים לרצועות, פרוסות או פרחים): גמבה בשלל צבעים, כרוב לבן, תירס גמדי, פרחי כרובית, פרחי ברוקולי, שעועית ירוקה, אפונה ירוקה.
  • הקפידו תמיד להתחיל עם הירקות הקשים וכל 2 דקות להוסיף עוד ירק לפי הקושי שלו כשהרכים מתווספים ממש בסוף.
  • במקום נתחי פרגיות אפשר להשתמש בקוביות טופו (מוסיפים אותם בדיוק באותו שלב של הפרגיות).