הדפסה

לחם מקמח כוסמין מלא

לשים, מתפיחים וקדימה לתנור - לחם כוסמין מלא שמכינים בקלות ושומרים במקפיא לכל רגע שרוצים להכין סנדביץ'

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 2 שעות 20 דקות
זמן הכנה כולל 2 שעות 30 דקות
מנות 1 כיכר לחם גדולה
קלוריות 2653 קק"ל

מצרכים

  • 420 מ"ל מים פושרים 1 ו-3/4 כוסות
  • 10 גרם שמרים יבשים 1 כף (או 30 גרם שמרים טריים)
  • 3 כפות מייפל או סילאן או סוכר חום כהה
  • 560 גרם קמח כוסמין מלא 4 כוסות
  • 1/2 כוס שיבולת שועל דקה
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית

אופן הכנה

  1. בקערה מיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים ומייפל ומערבבים מעט עם כף. ממתינים 10 דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.

  2. מוסיפים קמח, שיבולת שועל, מלח ושמן זית ולשים במהירות איטית במשך 2 דקות ועוד 3 דקות על מהירות בינונית עד שנוצר בצק שנצמד לוו הלישה. הבצק צריך לצאת דביק.

  3. משמנים מעט את הקערה עם תרסיס שמן ומכסים במגבת. מניחים לבצק להכפיל את נפחו. זה לוקח בערך 40 דקות בקיץ או שעה בחורף.

  4. מורידים את נפח הבצק עם הידיים ויוצרים עיגול חלק יחסית בצד אחד. מותחים מעט לצורת אליפסה ומניחים בתוך תבנית אינגליש קייק גדולה מקומחת היטב. אפשר גם לשים מעט שיבולת שועל בתחתית התבנית.

  5. מכסים ומניחים לבצק כמעט להכפיל את נפחו. בערך 20 דקות בקיץ או 40 דקות בחורף.

  6. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.

  7. אופים את הלחם במשך 25 דקות או עד שהוא מזהיב לגמרי. מוציאים מהתבנית ומחזירים לתנור, על הרשת של התנור, ואופים עוד 5-7 דקות עד שהחלק החיצוני פריך וזהוב מאוד.

  8. השלב הזה חשוב כי הלחם נוטה להרטב בתחתית בזמן האפייה והאפייה השנייה מייבשת את האדים שנוצרו על הלחם.

  9. פורסים רק אחרי שהלחם הצטנן לגמרי או במקרה ואתם יודעים שתאכלו הכל באותו יום אפשר לפרוס כשהלחם עוד חמים.

הערות ושדרוגים

- במקום קמח כוסמין מלא אפשר להשתמש בקמח מלא רגיל.
- במקום שיבולת שועל דקה אפשר גם עבה ואפשר גם לוותר.
- ניתן להוסיף לבצק 2 כפות זרעי פשתן.
- הלחם מעולה ביום האפייה ומומלץ לחתוך אותו לפרוסות ולהקפיא ביום שאחרי ולחמם בטוסטר.
- נשאר לכם קמח? הכינו איתו פשטידת ירקות נהדרת.