Go Back
+ servings
הדפסה

סלט אבוקדו עם אצות פריכות

גרסה מיוחדת לסלט אבוקדו עם ביצה קשה, מלפפון פציח ואצות פריכות שמוסיפות טונות טעם ומלא ערכים תזונתיים

זמן הכנה 10 דקות
זמן הכנה כולל 10 דקות
מנות 2 מנות

מצרכים

  • 1 אבוקדו בשל
  • 1 ביצה קשה ואפשר גם 2 ביצים
  • 3 מיני מלפפונים או מלפפון אחד רגיל
  • 1/2 צ'ילי אדום טרי
  • 5 אצות אפויות (חטיף אצות פריכות)
  • מעט מלח
  • 1/2 כפית שומשום שחור אופציונלי
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית שמן זית

אופן הכנה

  1. קוליפם את האבוקדו וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ. חשוב לא לחתוך קטן מדי כי בזמן הערבוב האבוקדו גם ככה קצת נמעך ואנחנו רוצים ביסים של אבוקדו ולא אבוקדו מעוך.

  2. חותכים את הביצה והמלפפונים לקוביות בגודל 1 ס"מ ופורסים את הצ'ילי לפרוסות דקות מאוד.

  3. חותכים את האצות לרצועות דקות, אפשר בעזרת מספריים או בסכין חדה.

  4. מערבבים בקערה את כל המצרכים פרט לאצות. טועמים ומתקנים תיבול.

  5. מפזרים מעל רצועות אצות ומגישים מיד.

הערות ושדרוגים

  • במקום שומשום שחור אפשר לשים שומשום רגיל קלוי או פרוסות שקדים קלויים.
  • טבעוניים? אפשר להשמיט את הביצה או לשים קוביות טופו רך.
  • רוצים לשדרג? מוסיפים מעט עירית קצוצה דק או כוסברה קצוצה.