קציצות פלאפל עם מלא ירוקים, טחינה מלאה וגרגירי חומוס. סופר פוד במיטבו!
מסננים את החומוס היטב מכל הנוזלים וטוחנים במעבד מזון או במטחנת בשר עד למרקם גרגירי שמזכיר בורגול. מעבירים לקערה גדולה.
באותה קערה של מעבד המזון טוחנים את כל שאר המצרכים (פרט לקמח) עד שנוצר ממרח. זה בסדר אם הוא לא חלק לגמרי העיקר שאין חתיכות גדולות של בצל או שום. מעבירים לקערה עם החומוס הטחון.
מערבבים את התערובת ומחליטים אם להוסיף קמח. איך מחליטים? הכי פשוט. עם ידיים רטובות מנסים ליצור כדור בגודל 3-4 ס"מ (קצת יותר גדול ממטבע של 10 שקלים). אם אתם מצליחים, גם אם התערובת רכה, והיא צריכה להיות רכה, אז לא צריך קמח. אם היא נוזלית תוסיפו קצת קמח ותערבבו.
מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומתיזים תרסיס שמן או מברישים בשמן זית. בבקשה לא לדלג על השלב הזה.
מניחים כף מהתערובת או יוצרים כדורים עם ידיים רטובות ומניחים על התבנית עם מרווח של 2 ס"מ מאחד לשני. מתיזים מעט תרסיס שמן גם מעל.
בשלב הזה אפשר לבחור אם להשאיר אותם עגולים ושמנמנים או לפחוס מעט עם היד (אבל מעט) ואז יצאו קציצות ולא כדורים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהם מתחילים להזהיב. חשוב להפוך באמצע האפייה כדי ששני הצדדים יקבלו הזהבה.
וכן, אפשר גם לטגן, אבל לא בשמן עמוק. פשוט שמים קצת שמן זית במחבת ומטגנים כמו שמטגנים קציצות.
- במקום פטרוזיליה אפשר כוסברה ולהיפך.
- במקום עירית אפשר בצל ירוק או לוותר.
- לא, אי אפשר גרגירי חומוס מבושלים, הם רכים מדי ואנחנו צריכים כאן מרקם יציב וקשה כדי שיצאו פלאפל פריכים.
- לא חייבים פלפל צ'ילי חריף אבל מאוד מוסיף.