הדפסה
קציצות פלאפל

פלאפל סופר פוד עם מלא ירוקים

קציצות פלאפל עם מלא ירוקים, טחינה מלאה וגרגירי חומוס. סופר פוד במיטבו!

זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול/אפייה 20 דקות
זמן הכנה כולל 35 דקות
מנות 45 קציצות

מצרכים

  • 1 כוס גרגירי חומוס מושרים לילה שלם בהמון מים
  • 1/2 חבילה עלי תרד (כוס שלמה אחרי קיצוץ) עלי תרד טריים
  • 1/2 צרור עלי כוסברה
  • 1/3 צרור עלי פטרוזיליה
  • 1/3 צרור עירית
  • 1/2 פלפל צ'ילי ירוק או אדום
  • 1 בצל לבן קלוף
  • 3 שיני שום קלופות
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 3/4 כפית מלח
  • 3/4 כפית כמון או בהרט
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 3 כפות קמח חומוס או קמח כוסמין או קמח לבן

אופן הכנה

  1. מסננים את החומוס היטב מכל הנוזלים וטוחנים במעבד מזון או במטחנת בשר עד למרקם גרגירי שמזכיר בורגול. מעבירים לקערה גדולה.

  2. באותה קערה של מעבד המזון טוחנים את כל שאר המצרכים (פרט לקמח) עד שנוצר ממרח. זה בסדר אם הוא לא חלק לגמרי העיקר שאין חתיכות גדולות של בצל או שום. מעבירים לקערה עם החומוס הטחון.

  3. מערבבים את התערובת ומחליטים אם להוסיף קמח. איך מחליטים? הכי פשוט. עם ידיים רטובות מנסים ליצור כדור בגודל 3-4 ס"מ (קצת יותר גדול ממטבע של 10 שקלים). אם אתם מצליחים, גם אם התערובת רכה, והיא צריכה להיות רכה, אז לא צריך קמח. אם היא נוזלית תוסיפו קצת קמח ותערבבו.

  4. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומתיזים תרסיס שמן או מברישים בשמן זית. בבקשה לא לדלג על השלב הזה.

  5. מניחים כף מהתערובת או יוצרים כדורים עם ידיים רטובות ומניחים על התבנית עם מרווח של 2 ס"מ מאחד לשני. מתיזים מעט תרסיס שמן גם מעל.

  6. בשלב הזה אפשר לבחור אם להשאיר אותם עגולים ושמנמנים או לפחוס מעט עם היד (אבל מעט) ואז יצאו קציצות ולא כדורים.

  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהם מתחילים להזהיב. חשוב להפוך באמצע האפייה כדי ששני הצדדים יקבלו הזהבה.

  8. וכן, אפשר גם לטגן, אבל לא בשמן עמוק. פשוט שמים קצת שמן זית במחבת ומטגנים כמו שמטגנים קציצות.

הערות ושדרוגים

- במקום פטרוזיליה אפשר כוסברה ולהיפך.
- במקום עירית אפשר בצל ירוק או לוותר.
- לא, אי אפשר גרגירי חומוס מבושלים, הם רכים מדי ואנחנו צריכים כאן מרקם יציב וקשה כדי שיצאו פלאפל פריכים.
- לא חייבים פלפל צ'ילי חריף אבל מאוד מוסיף.