Go Back
+ servings
הדפסה
בראוניז שוקולד ותפוחים

בראוניז שוקולד ותפוחים עם קמח כוסמין

גרסה שפויה ומאוזנת יותר לבראוניז האהובים עם שוקולד משובח, תפוחים וקמח כוסמין. מושלם לילדים כפינוק מתוק, לארוחת החג או כשרוצים משהו מתוק ליד התה של הבוקר

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן הכנה כולל 40 דקות
מנות 16 בראוניז

מצרכים

  • 135 גרם שמן קוקוס
  • 220 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 3 ביצים L
  • 150 גרם סוכר חום כהה (2/3 כוס)
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם קמח כוסמין מלא (3/4 כוס)
  • 1 תפוח קלוף

לעיטור

  • 3/4 כוס אגוזי מלך

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

  2. חותכים את התפוח הקלוף לקוביות קטנות.

  3. ממיסים את השוקולד המריר עם שמן הקוקוס במיקרו, בזהירות לא לשרוף ועוצרים לערבב כל עשר שניות, עד שמגיעים לאיחוד והמסה מלאה.

  4. מוסיפים את הביצים וטורפים עד לאיחוד. 

  5. בקערה נפרדת מערבבים, סוכר, קמח כוסמין מלא, אבקת אפיה וקורט מלח.

  6. מערבבים את תערובות השוקולד והקמחים, רק עד איחוד, להקפיד על מינימום ערבוב.

  7. מוסיפים את התפוח ומערבבים.

  8. מעבירים לתבנית, קוצצים את האגוזים ומפזרים מלמעלה.

  9. אופים ב-170 מעלות במשך 25-30 דקות עד שהבראוניז יציב בשוליים אך עדיין רך ורוטט במרכז.

    אל תדאגו הוא מתייצב בחוץ.

  10. מצננים לחלוטין ורק אז חותכים וזוללים.