Go Back
+ servings
הדפסה
סלט קינואה עם ירקות ורימון

סלט קינואה עם ירקות ורימון

זמן הכנה 20 דקות
זמן בישול/אפייה 20 דקות
זמן הכנה כולל 40 דקות
מנות 3 מנות

מצרכים

לסלט

  • 3/4 כוס קינואה בצבע שאתם אוהבים
  • 1 ו-1/2 כוסות מים
  • 1 גמבה אדומה
  • 2 מלפפונים
  • 1 כוס גרגרי חומוס משומרים
  • 1/2 כוס גרגרי רימון
  • 1/4 צרור פיטרוזיליה

לרוטב

  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כף חומץ
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כפית מלח

אופן הכנה

  1. שמים את הקינואה בסיר בינוני, מעל אש נמוכה, ושופכים מעל את המים הרותחים. סוגרים עם

  2. מבשלים במשך 20 דקות וסוגרים את האש. מניחים לקינואה לספוג את האדים עם סיר סגור במשך 10 דקות נוספים ומצננים.

  3. חותכים את הגמבה והמלפפונים לקוביות קטנות ואת הפיטרוזיליה קוצצים דק.

  4. מערבבים את כל המצרכים יחד.

לרוטב

  1. מקלפים את שיני השום וכותשים.

  2. מערבבים את כל המצרכים ומזלפים על הסלט. מערבבים היטב.

הערות ושדרוגים

אם יש לכם בבית שאריות של קינואה מבושלת אתם יכולים להשתמש ב-1 ו-3/4 כוסות קינואה מוכנה.