Go Back
+ servings
הדפסה

מרק עגבניות עם אורז

כל המשפחה תתאהב – מרק עגבניות עם אורז, סמיך וקצת מתקתק, שמכינים ממש בקלות עם מצרכים שיש בבית

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 40 דקות
זמן הכנה כולל 50 דקות
מנות 8 מנות
קלוריות 93 קק"ל

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קלוף
  • 3 שיני שום קלופות
  • 3 עגבניות אדומות עדיף מסוג תמר
  • 400 גרם ערגבניות מרוסקות עדיף מאיטליה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 5 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף מייפל או סילאן או סוכר
  • 1/2 כוס אורז לבן

אופן הכנה

  1.  קוצצים את הבצל לקוביות קטנות וכותשים את השום.

  2. מגרדים את העגבניות על פומפייה.

  3. בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתרכך.

  4. מוסיפים שום כתוש ומטגנים במשך דקה.

  5. מוסיפים את העגבניות שגירדתם, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, מים ותבלינים ומבשלים במשך 30 דקות.

  6. מוסיפים אורז ומבשלים עד שהוא מתרכך.

הערות ושדרוגים

- אם אתם אוהבים מרק במרקם חלק אפשר לטחון את המרק, לפני הוספת האורז, עד למרקם שאוהבים.
-  אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא (זמן הבישול יתארך) או בורגול או קינואה.
- אוהבים מרק קצת פיקנטי? מוסיפים 1/2 כפית פפריקה חריפה.

Nutrition Facts
מרק עגבניות עם אורז
Amount Per Serving (1 מנה)
Calories 93 Calories from Fat 27
% Daily Value*
Fat 3g5%
Carbohydrates 16g5%
Protein 2g4%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.