Go Back
+ servings
הדפסה
מניפות דלורית

מניפות דלורית

בריאות, חסכוניות בקלוריות, טעימות בטירוף והכי קוצרות מחמאות מכולם - מניפות דלורית עם טימין, מייפל ומלח גס

מנות 2 מנות

מצרכים

  • 1 דלורית קלופה
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 ענפי טימין עדיף טרי אבל אפשר גם יבש (1 כפית)
  • 2 כפות מייפל או סילאן
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית אבקת שום

אופן הכנה

  1. חותכים את הדלורית הקלופה לחצי ומרוקנים את פנים הדלורית מגרעינים.

  2. יוצרים חתכים לאורך הדלורית אבל לא עד הסוף אלא משאירים 1/2 ס"מ בסוף כדי שהדלורית לא תחתך לגמרי. חשוב ליצור חיתוכים יחסית דקים כי אז יש הרבה מקום לחום התנור להכנס פנימה ולרכך את הדלורית כמו גם להזהיב אותה.

  3. מניחים את 2 חצאי הדלורית עם החלק החתוך כלפי מעלה על תבנית תנור עם נייר אפייה ומזלפים מעל כל אחת שמן זית ומייפל.

  4. מפזרים מעל מלח, אבקת שום ועלי טימין (משאירים כמה עלים להגשה) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהדלורית מזהיבה למעלה והפרוסות נעשות דקיקות.

  5. מפזרים את יתרת הטימין ומגישים.

הערות ושדרוגים

  • במקום דלורית אפשר להשתמש בבטטה.
  • לטעם יותר דומיננטי של שום אפשר להכניס פרוסות שום לתוך פרוסות הדלורית.
  • לשדרוג אפשר לפזר מעל פפריקה מתוקה או חריפה.
  • כן, זה יעבוד גם עם רוזמרין.
  • מומלץ מאוד להוציא את התבנית באמצע האפייה ועם כף להרטיב את הדלורית למעלה בנוזלים (שמן + מייפל) שנקווים בתחתית התבנית.