הוא סמיך אבל לא כבד, מלא בטעם ובבריאות ובעיקר מאוד טעים – מתכון מנצח למרק אפונה שמגישים עם קרוטונים
שמים את האפונה בקערה ומכסים במים קרים. מניחים לה לספוג את הנוזלים עד שמגיע השלב שלה להכנס למרק, שזה אומר בערך 15-20 דקות. ההשרייה הזאת מקצרת את זמן הבישול של האפונה וגם מנקה אותה מאבק שאולי הצטבר עליה.
קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות וחותכים את הגזר והקישוא לקוביות בגודל 1 ס"מ.
אם משתמשים בסלרי ושורש פטרוזיליה חותכים גם אותם לקוביות.
בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והשום במשך 3 דקות. מוסיפים את הגזר, הקישוא, שורש הפטרוזיליה והסלרי וממשיכים לטגן עד שהם מתחילים להתרכך, בערך 5 דקות.
מסננים את האפונה מהנוזלים ומוסיפים לסיר.
מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומבשלים עד שהאפונה רכה לגמרי.
טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד למרקם שאוהבים ומגישים עם קרוטונים או זילוף של קרם קוקוס/שמנת מתוקה/מיץ לימון.
- לשדרוג הטעם אפשר להוסיף, בזמן הוספת האפונה, גם עשבי תיבול בכמות של חצי צרור. עשבי התיבול שעובדים כאן הם שמיר, כוסברה, עירית.
- אם אתם לא אוהבים מרק חלק לגמרי אפשר לטחון את המרק פחות ואז ישארו קצת חתיכות של ירק שזה מגניב לגמרי.
- כמות המים תלויה במרקם שאתם אוהבים. 8 כוסות יניבו מרק סמיך יותר רק קחו בחשבון שהמרק מסמיך גם אחרי שמכבים את האש.
- ניתן להוסיף למרק 1/4 כפית בהרט.
- ניתן להוסיף 1/2 כפית משחת קארי ירוק בזמן הוספת הירקות.