Go Back
+ servings
הדפסה

קרקרים מקמח עדשים כתומות

קרקרים מקמח עדשים כתומות - בלי גלוטן, בלי חלב ובלי ביצים אבל עם טונות של טעם ופריכות משגעת. תתכוננו להתמכר ולהכין אותם שוב ושוב

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 25 דקות
זמן הכנה כולל 35 דקות
מנות 40 קרקרים

מצרכים

  • 3/4 כוס קמח עדשים כתומות
  • 1/2 כוס שקדים טחונים דק
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 3/4 כפית מלח
  • 2 כפיות זרעי פשתן
  • 1 כפית זרעי צ'יה
  • 3 כפות שומשום
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כוס מים יתכן שתצטרכו 1/3 כוס
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנה

  1. מערבלים בקערה מיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים היבשים כל המצרכים פרט לשמן ולמים).

  2. מוסיפים את השמן והמים ומערבלים עד שנוצר בצק.

  3. מניחים על השיש נייר אפייה, מעליו את הבצק ומעליו עוד נייר אפייה. 

  4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. כמה שיותר דק יותר טעים בעיני.

  5. חותכים את הבצק לריבועים או מלבנים בעזרת סכין גדולה חדה או גלגלת פיצה.

  6. מעבירים את נייר האפייה, בזהירות, לתבנית תנור ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-30 דקות. הקרקרים מתייצבים בקירור.

הערות ושדרוגים

- אם הבצק דביק אפשר להוסיף עוד קצת קמח עדשים ואם הוא יבש ואתם לא מצליחים לרדד, לרוב בגלל הטמפרטורה בחוץ, פשוט תוסיפו עוד 1-2 כפות מים או שמן.
- אפשר לשנות ולגוון עם התבלינים ולהוסיף קצת פפריקה חריפה, רוזמרין קצוץ דק, זרעי כוסברה טחונים גס, שומשום שחור ועוד.