תבשיל דאל סמיך, משביע ובריא עם עדשים צהובות וכתומות, קארי מיוחד וניחוח שמזכיר ארצות מסקרנות. אורז לבן ליד ותרגישו איך הבטן אומרת לכם תודה
כותשים את גרגירי הכוסברה בעלי ומכתש או בבלנדר או מבקשים מהמוכר בחנות תבלינים. אם אין, אפשר להכניס את גרגירי הכוסברה לשקית ולדפוק עליהן עם מערוך או פטיש של שניצלים.
קוצצים את השום, הבצל וענפי הסלרי לקוביות קטנות ומגרדים את הג'ינג'ר על החלק הדק בפומפייה.
בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים במשך 5 דקות בצל, שום, ג'ינג'ר, גרגירי כוסברה שבורים וסלרי. מערבבים כל הזמן.
מוסיפים משחת קארי וכורכום ומערבבים במשך דקה. לא מוסיפים מלח עד שהעדשים לא מוכנות. הוא מאריך משמעותית את זמן הבישול.
מוסיפים את 2 סוגי העדשים ומכסים במים רותחים בגובה 3-5 ס"מ מעל העדשים.
מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים רכות. מתבלים במלח. מומלץ לבדוק אחרי חצי שעה אם צריך עוד נוזלים (חשוב לשים מים רותחים ולא קרים). קחו גם בחשבון שהתבשיל ממש להסמיך גם אחרי שהאש כתבה אז עדיף שיהיה קצת יותר רטוב ממה שרציתם לפני שאתם סוגרים את האש.
מפזרים עלי כוסברה ומגישים.
- אם אין גרגירי כוסברה אפשר לוותר. ואגב, ממש ממש אין להם טעם של כוסברה.
- קארי מאסאמן הוא קארי מהאזור המוסלמי ולכן יש בו גם קצת קינמון, ציפורן ועוד תבלינים חמים וטעימים. אם אין לכם קארי מאסאמן תוכלו לתבל את התבשיל במעט קינמון וציפורן.
- רוצים לשדרג? אני אוהבת להוסיף לתיבול גם קצת אגוז מוסקט מגורד דק.
- הכי טעים להגיש לצד אורז דביק. פשוט מבשלים 1 כוס אורז עגול או אורז לסושי עם 1.5 כוסות מים רותחים עד שהאורז מוכן.