Go Back
+ servings
הדפסה

בלינצ'ס מקמח כוסמין במילוי תפוחים מקורמלים

מתכון מעולה לבלינצ'ס מקמח כוסמין במילוי קוביות תפוחים מקורמלים עם ניחוח משגע של וניל וקינמון. מגישים חמים עם קצת אבקת סוכר מעל

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 20 דקות
זמן הכנה כולל 30 דקות
מנות 15 בלינצ'ס

מצרכים

  • 2 ביצים בגודל L
  • 1/2 כוס קמח כוסמין בהיר/לבן
  • 1/2 כוס קמח כוסמין מלא (אפשר גם רגיל)
  • 1 כף שמן (אפשר רגיל או קוקוס)
  • 1 כוס חלב קוקוס או אורז או סויה או שקדים
  • 1/2 כוס מים

למילוי:

  • 3 תפוחים מסוג גאלה (האדומים)
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 3 כפות סוכר חום דמררה

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה שמים ביצים, שמן, חלב ומים וטורפים. 

  2. מוסיפים את הקמחים וטורפים עד שהקמח נטמע בבלילה. מאפשרים לה לנוח על השיש במשך 10 דקות.

  3. מתיזים מעט תרסיס שמן על מחבת ומעבירים מצקת מהבלילה. מזיזים את המחבת לכל הצדדים כך שבלילת הבלינצ'ס תכסה את כל תחתית המחבת.

  4. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה (אם המחבת טובה אין צורך יותר לשמן אותה במהלך טיגון שאר הבלינצ'סים.

  5. חשוב: כל 2-3 בלינצ'סים מוסיפים לבלילת 3 כפות מים ומערבבים כי הבלילה מתחילה להסמיך מדי.

  6. מילוי: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ. 

  7. במחבת רחבה מחממים שמן קוקוס ומטגנים את התפוחים במשך 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.

  8. מוסיפים סוכר חום, תמצית וניל וקינמון וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים רכים ועטופים בקרמל העדין.

  9. מניחים 2-3 כפות מהמילוי בתחתית הבלינצ'ס ומגלגלים או סוגרים את הצדדים ומגלגלים לצורת מעטפה כמו אגרול.

  10. שומרים במקרר בקופסה סגורה כדי שהבלינצ'ס לא יתייבשו ומחממים לפני ההגשה במשך דקה במיקרו. 

הערות ושדרוגים

- במקום שמן קוקוס במילוי אפשר להשתמש גם בחמאה לגרסה חלבית.
- במקום סוכר דמררה אפשר להשתמש בסוכר חום כהה.
- במקום קמח כוסמין (מ-2 הסוגים) אפשר גם קמח לבן רגיל.
- אם אתם מחליטים להמיר גם את החלב למים, תוסיפו לבלילה 1 כף סוכר כי החלב מוסיף מתיקות עדינה שתהיה חסרה במידה ומורידים אותו.