סלט קינואה מדהים עם ירקות צבעוניים, שקדים ופקאנים קלויים ורצועות תפוח דקות שמוסיפות המון טעם ומרקם
בסיר רחב שמים שמן זית ומטגנים את הקינואה במשך 2
דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המים הרותחים והמלח ומערבבים. סוגרים את המכסה
ומבשלים על האש הכי קטנה במשך 20 דקות. מצננים ומעבירים לקערה.
חותכים את המלפפונים, הגזר, התפוח והצנון למקלות
דקים. כמו שיותר דק ואחיד ככה הביס יהיה יותר טעים ולא תתקעו עם חתיכת גזר ענקית
בתוך המזלג. מעבירים לקערה עם הקינואה.
על מחבת חמה, ללא שמן, קולים את הפקאנים והשקדים עד
הזהבה יפה. מוסיפים לקערה.
קוצצים גס את עשבי התיבול ומוסיפים גם אותם לקערה.
מערבבים
את כל מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט, מערבבים ומגישים.
- אפשר להוסיף לסלט גם רצועות דקות של זוקיני או סלק טריים. כן, זה מושלם!
- אפשר להוסיף לסלט כל אגוז קלוי שאוהבים. גם צנוברים יעבדו פה מדהים.
- במקום קינואה אפשר להכין עם בורגול עבה.
- רוצים לשדרג? מוסיפים גבינת פטה או קוביות חזה עוף צרובות או ירק מבושל כמו קוביות בטטה או פרחי כרובית מטוגנים או קוביות חציל מטוגנות.
- לא אוהבים כוסברה או נענע, אפשר להמיר בעירית.