מתכון מעולה ללביבות תפוחים ומייפל מקמח כוסמין עם תוספות שמשדרגות ויש תמיד בבית. ויש גם גרסה ללא גלוטן
קוצצים דק את הפקאנים.
מגרדים את התפוחים על החלק הרחב של הפומפייה.
בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים, כולל התפוחים, לבלילה אחידה.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים לביבות מהתערובת ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן. אפשר לשמן בעזרת תרסיס שמן או בעזרת מברשת עם שמן קוקוס או זית או כל שמן שאתם אוהבים. אגב, אל תבהלו אם התערובת רכה, ככל שהיא תהיה רכה יותר ככה הלביבות תצאנה טעימות יותר.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות מכל צד או עד שהלביבות זהובות. למי שרוצה, אפשר גם לטגן מ-2 הצדדים אם כי חייבת לומר שהגרסה האפויה מושלמת ממש.
ניתן להגיש בטמפרטורת החדר או חם.
- ניתן להחליף את הפקאנים בכל סוג של אגוז שאתם אוהבים או לוותר.
- בשביל ליצור לביבות ללא גלוטן מחליפים את קמח הכוסמין בקמח שיבולת שועל.
- אפשר לוותר על הקינמון או להעשיר בתבלינים נוספים כמו אגוז מוסקט.
- שומרים את הלביבות בקופסה אטומה במקרר עד חמישה ימים.