Go Back
הדפסה

מרק כתום מעולה

מרק דלורית וגזר, סמיך וקטיפתי, עם תוספת שהופכת אותו לטעים במיוחד. מגישים עם קרוטונים ופלפל שחור שמאזן את המתיקות הטבעית של הירקות

זמן הכנה 30 דקות
זמן בישול/אפייה 40 דקות

מצרכים

  • 3 כפות שמן זית או שמן קוקוס
  • 1 בצל לבן קלוף
  • 2 שיני שום קלופות
  • 2 ענפי סלרי
  • 2 דלורית או דלעות בגודל של דלורית
  • 1 תפוח מזן גרני סמיט
  • 2 גזרים קלופים
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כפית כמון או בהרט
  • 1 כפית מלח (ואפשר גם יותר לפי הטעם)
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כוס קרם קוקוס

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות ומטגנים בסיר בינוני עם שמן זית עד ריכוך.

  2. קולפים את הירקות הכתומים וחותכים לקוביות די גדולות. מוסיפים לסיר. מטגנים במשך 10 דקות.

  3. קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר.

  4. מוסיפים את התבלינים ומים רותחים עד כיסוי ומבשלים על להבה בינונית עד שהירקות רכים לגמרי.

  5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון עד שהמרק חלק לגמרי.

  6. בשלב הזה אפשר להוסיף קרם קוקוס (או שמנת) ולבשל ביחד עם המרק במשך 10 דקות או להוריד מהאש ולהגיש עם זילוף של קרם קוקוס או שמנת מתוקה וקרוטונים.

הערות ושדרוגים

  • אם אתם אוהבים טעמים פיקנטיים אפשר להוסיף גם 1/2 כפית פפריקה חריפה או 1/2 צ'ילי חריף קצות לקוביות בזמן טיגון הבצל והסלרי. עוד אופציה היא להוסיף 1/2 כפית קארי אדום לטעמים מעט אסיאתיים.
  • אפשר להוסיף למרק גם בטטה אחת קלופה ו/או דלעת. העיקר שהמים הרותחים יכסו את הירקות בערך כס"מ מעליהם.
  • אם יש לכם זמן, וסבלנות, מומלץ מאוד לצלות את הירקות הכתומים בתנור ואז להוסיף לסיר עם הבצל והשום המטוגנים. הצריבה בתנור מוציאה מהם מלא סוכר טעמי וטעמים עמוקים.