Go Back
+ servings
הדפסה

סנדביץ' תפוחים עם חמאת שקדים ביתית

מתכון מעולה לחמאת שקדים ביתית - בריאה וטעימה יותר, שאפשר למרוח על לחם, בתוך עוגות, להוסיף לשייקים או להגיש בתוך סנדביץ' תפוחים

זמן הכנה 10 דקות
מנות 9 סנדביצ'ים

מצרכים

  • 200 גרם שקדים טבעיים (לא קלויים)
  • 1 כף מייפל
  • 2 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס מים (לטחינה)

להגשה:

  • 3 תפוחים מזן גרני סמיט
  • גרנולה מכל סוג שאוהבים

אופציונלי:

  • שוקולד צ'יפס
  • חמוציות
  • אוכמניות מיובשות
  • זרעי צ'יה
  • גוג'י ברי

אופן הכנה

  1. משרים את השקדים בהרבה מים פושרים למשך הלילה.



  2. בבוקר קולפים את הקליפה וטוחנים ביחד עם שאר המצרכים,
    במעבד מזון, עד לקבלת ממרח במרקם שאוהבים – סבלנות זה לוקח כמה דקות עד שהשקדים
    משחררים את השומן הטבעי שלהם ואז הממרח נעשה חלק יותר. מומלץ להתחיל עם 1/2 כוס מים
    ולהוסיף במידת הצורך.



  3. חותכים את התפוחים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
    (מוציאים את הגרעינים), מורחים מחמאת השקדים ומעטרים מעל בגרנולה ותוספות נוספות
    שאוהבים כמו אוכמניות, שוקולד צ'יפס וכדומה.



  4. סוגרים עם פרוסת תפוח נוספת ומגישים.



הערות ושדרוגים

- לא חייבים להוסיף את הגרנולה אבל היא מאוד מוסיפה למרקם הקראנצ'י. אפשר להשתמש בכל גרנולה שיש לכם בבית.
- אפשר להשתמש בחמאת השקדים לעוגות, למריחה על לחם או להוסיף לשייקים.
- אפשר להוריד את המייפל בחמאת השקדים אבל הכמות הקטנה הזאת מוסיפה מתיקות עדינה שמאוד מחמיאה לשקדים המעט מרירים.
- רוצים לשדרג? מוסיפים לחמאת שקדים גם 1 כפית תמצית וניל איכותית.