מתכון מעולה לחמאת שקדים ביתית - בריאה וטעימה יותר, שאפשר למרוח על לחם, בתוך עוגות, להוסיף לשייקים או להגיש בתוך סנדביץ' תפוחים
משרים את השקדים בהרבה מים פושרים למשך הלילה.
בבוקר קולפים את הקליפה וטוחנים ביחד עם שאר המצרכים,
במעבד מזון, עד לקבלת ממרח במרקם שאוהבים – סבלנות זה לוקח כמה דקות עד שהשקדים
משחררים את השומן הטבעי שלהם ואז הממרח נעשה חלק יותר. מומלץ להתחיל עם 1/2 כוס מים
ולהוסיף במידת הצורך.
חותכים את התפוחים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
(מוציאים את הגרעינים), מורחים מחמאת השקדים ומעטרים מעל בגרנולה ותוספות נוספות
שאוהבים כמו אוכמניות, שוקולד צ'יפס וכדומה.
סוגרים עם פרוסת תפוח נוספת ומגישים.
- לא חייבים להוסיף את הגרנולה אבל היא מאוד מוסיפה למרקם הקראנצ'י. אפשר להשתמש בכל גרנולה שיש לכם בבית.
- אפשר להשתמש בחמאת השקדים לעוגות, למריחה על לחם או להוסיף לשייקים.
- אפשר להוריד את המייפל בחמאת השקדים אבל הכמות הקטנה הזאת מוסיפה מתיקות עדינה שמאוד מחמיאה לשקדים המעט מרירים.
- רוצים לשדרג? מוסיפים לחמאת שקדים גם 1 כפית תמצית וניל איכותית.