נוסחה אחת להכנת כמה ריבות שרק תרצו
חותכים את הפרי לקוביות קטנות. אם משתמשים בתפוזים חותכים לפרוסות דקות ואותן חותכים לרבעים ואם משתמשים בתפוחים שומרים גם את האמצע עם הגרעינים.
מניחים בסיר את כל המצרכים - פרי חתוך, סוכר, מיץ לימון ותמצית וניל (וגם את האמצע של התפוחים עם הגרעינים במידה ומכינים ריבת תפוחים) ומניחים לפירות להגיר נוזלים במשך 30 דקות. מערבבים מדי פעם.
אם רוצים להוסיף את אחת התוספות זה הזמן להוסיף.
במידה ומכינים ריבת תפוזים מוסיפים 1 כוס מים.
מעבירים את הסיר לגז ומבשלים, על אש נמוכה-בינונית, במשך 30-60 דקות תלוי בפרי.
איך יודעים שהריבה מוכנה? מעבירים כף מהריבה לצלחת שבילתה שעה במקפיא וממתינים דקה. אם הריבה עדיין נוזלית היא עדיין לא מוכנה.
מעקרים צנצנות על ידי הרתחה שלהן במים רותחים (אני פשוט שופכת מים רותחים לתוך הצנצנת ואז מוציאה אותם) וממלאים בריבה. שומרים במקרר.