Go Back
הדפסה

חיתוכיות תפוחים עם קראמבל

חיתוכיות מדהימות עם בצק פריך שמתמוסס בפה, ריבה שיש תמיד בבית וקראמבל זהוב למעלה. ביס שהוא חלום

מצרכים

לבצק (תבנית 20X30):

  • 1 כוס קמח לבן (140 גרם)
  • 5 כפות אבקת סוכר (40 גרם)
  • 3 כפות שקדים טחונים דק (30 גרם)
  • 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון

למילוי:

  • 3/4 ריבה מכל סוג שאוהבים
  • 3 תפוחים מזן גרני סמיט
  • 2 כפות חמאה
  • 1/4 כפית קינמון

לקראמבל:

  • 70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 4 כפות סוכר (לבן או חום או קנים)
  • 1/2 כוס קמח לבן (70 גרם)

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, שמים את כל מצרכיםהבצק ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד שמתגבש סביב הוו. לשים מעט עם הידיים, מועכיםלצורת פיתה ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר למשך שעה.

  2. באותה קערת מיקסר או מעבד מזון שמים את כל מצרכיהקראמבל והפעם מערבלים רק עד שנוצרים גושי בצק קטנים. מעבירים את הבצק המפוררלקערה ומעבירים למקרר למשך שעה. שימו לב לא לאחד לבצק אחיד אלא להשאיר פירורים.

  3. בינתיים קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות בגודל 1ס"מ ומקפיצים במחבת עם מעט חמאה וקינמון עד שהתפוחים רכים וזהובים. בערך 5-8דקות. מצננים.

  4. מרדדים את הבצק עם השקדים לעובי 1/2 ס"מ בגודלהתבנית ומניחים בתחתית. אם יש שאריות בצק מאחדים שוב לכדור, מרדדים וקורציםלעוגיות או שומרים במקפיא לפעם הבאה.

  5. מחוררים בשלל מקומות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180מעלות במשך 10 דקות.

  6. מורחים ריבה על הבצק שיצא מהתנור, מפזרים תפוחים בזכבהאחידה ומפזרים מעל את הקראמבל.

  7. מחזירים לתנור ואופים ב-180 מעלות במשך 30-40 דקות אועד שהחלק העליון מתחיל להזהיב. מצננים לגמרי ורק אז חותכים.

הערות ושדרוגים

- אפשר לפזר על התפוחים, מעל שכבת הריבה, גם 1/2 כוס אגוזים קצוצים דק מכל סוג שאוהבים ו/או 1/3 כוס צימוקים.
- במקום ריבת תפוחים אפשר להשתמש בכל ריבה שיש לכם בבית.
- במקום תפוחים אפשר להשתמש באגסים.
- אי אפשר להשתמש כאן בשמן רגיל בבצק אלא רק בחמאה או בשמן קוקוס כי מדובר בשומנים שמתייצבים בקירור לעומת שמן רגיל שלא מתייצב.