Go Back
+ servings
הדפסה

סלט חסה עם סלמון ברוטב ויניגרט

ארוחה מהירה ובריאה - סלט חסה עם פרוסות תפוחים, קוביות סלמון ושקדים קלויים. ויש גם רוטב ויניגרט מעולה וקליל

מנות 5

מצרכים

  • 1 ראש חסה שטופה היטב
  • 1 תפוח מזן גרני סמיט
  • 1 ראש אנדיב או כוס עלי תרד
  • 2 כפות שמן זית
  • 400 גרם פילה סלמון טרי חתוך לקוביות בינוניות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 צנוניות - לא חובה
  • 1/3 כוס פרוסות שקדים

לרוטב ויניגרט מהיר:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון או תפוזים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית מייפל או סילאן

אופן הכנה

  1. קולים את השקדים על מחבת עד הזהבה ומצננים.

  2. צורבים את קוביות הסלמון על מחבת פסים, עם שמן זית,ומתבלים במלח ופלפל שחור.

  3. מפרקים את החסה ואנדיב לעלים וקורעים בצורה גסה.מניחים בקערה.

  4. חותכים את התפוח והצנוניות, עם הקליפה, לפרוסות דקותומוסיפים לקערה.

  5. מוסיפים את השקדים הקלויים.

  6. מערבבים היטב את מצרכי הרוטב ומזלפים מעל.

הערות ושדרוגים

- אפשר להוסיף לסלט עירית קצוצה.
- אפשר לוותר על הסלמון או לשים במקומו גבינה כחולה שאוהבים. היא תשתלב מעולה עם התפוח.
- אפשר להוסיף לרוטב גם כף רוטב צ'ילי מתוק או 1/2 כפית חרדל חלק.