Go Back
+ servings
הדפסה

מאפינס שוקולד ב-100 קלוריות

שוקולדיים, קלים מאוד להכנה וטעימים בטירוף - ולא תאמינו אבל יש בהם רק 100 קלוריות! 

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן הכנה כולל 40 דקות
מנות 16 קאפקייקס

מצרכים

  • 2 ו-1/2 בננות בשלות
  • 1/3 כוס רסק תפוחים
  • 1/4 כוס סילאן או מייפל (אפשרויות המרה וכמות קלוריות למטה בהערות)
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים (אפשרויות המרה וכמות קלוריות למטה בהערות)
  • 4 כפות קקאו איכותי
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 80 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר חתוך גס

אופן הכנה

  1. בקערה בינונית מועכים את הבננות היטב. לעומת עוגות בננה כאן חשוב למעוך אותן ממש טוב כדי שלא יראו אותן בקאפקייקס והוא יהיה שוקולדי.

  2. מוסיפים רסק תפוחים, סילאן ומיץ תפוזים ומערבבים היטב עם המזלג.

  3. מוסיפים קקאו, קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים היטב רק עד שהתערובת חלקה ולא יותר.

  4. מוסיפים חצי מכמות השוקולד לתערובת ומערבבים.

  5. מעבירים את התערובת למנז'טים (אני השתמשתי במנז'טים מסיליקון – הם מושלמים ממש ובגודל מעולה ואפשר לרכוש אותם כאן. במקרה הזה לא צריך לשמן ולא צריך עטרות נייר). חשוב למלא רק עד 3/4 גובה.

  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למררכז הקאפקייקס יוצא עם פירורים לחים. חשוב מאוד לא לאפות אותם מדי שלא יתייבשו.

הערות ושדרוגים

- במקום רסק תפוחים אפשר לשים טחינה או חמאת בוטנים או שקדיה. כמות הקלוריות תעלה ל-120 לקאפקייק.
- במקום סילאן אפשר לשים סוכר חום. כמות הקלוריות תרד ל-98 קלוריות לקאפקייק. ואפשר גם דבש אבל אז זה לא יהיה טבעוני.
- במקום קמח לבן ניתן להשתמש בקמח כוסמין או קמח שיבולת שועל (לגרסה נטולת גלוטן). כמות הקלוריות תשאר אותו דבר.