Go Back
+ servings
הדפסה

טחינה כתומה

טחינה כתומה עם מתיקות טבעית של בטטה וגזר שתחבב מאוד על ילדים ומבוגרים. מומלצת כמטבל לירקות או בתוך סנדביץ' עם עלים ירוקים מרירים כמו רוקט או אנדיב.

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 20 דקות
זמן הכנה כולל 30 דקות
מנות 2 צנצנות

מצרכים

  • בטטה קלופה
  • 2 גזרים לא קלופים
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה או קארי אדום או צ'ילי גרוס
  • 3/4 כוס טחינה גולמית מלאה
  • 3/4 כוס מים קרים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית כמון לא חובה

אופן הכנה

  1. חותכים את הגזר והבטטה לקוביות (את הגזר מומלץ לחתוך קטן יותר כי לוקח לו יותר זמן להתבשל מהבטטה) ומבשלים עד ששני הירקות רכים. מסננים.

  2. טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון עד שנוצרת טחינה סמיכה. אם רוצים אותה יותר דלילה מוסיפים עוד קצת מים ואם רוצים יותר סמיכה מוסיפים עוד קצת טחינה.