Go Back
+ servings
הדפסה
סלט קינואה ועשבי תיבול

סלט קינואה עם עשבי תיבול ותרד

עשיר בברזל ובסיבים תזונתיים ומושלם גם כתוספת וגם כמנה בפני עצמה - סלט קינואה עם המון עשבי תיבול, רצועות תרד דקות ושקדים קלויים

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן הכנה כולל 40 דקות
מנות 8

מצרכים

  • 1 כוס קינואה לא מבושלת
  • 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
  • 2 גזרים לא קלופים
  • 6 צנוניות
  • 1/4 צרור עלי תרד ניו זילנדי
  • 3 ענפי בצל ירוק
  • 20 עלי נענע
  • 1/2 צ'ילי אדום או ירוק
  • 1/3 צרור כוסברה
  • 1/3 כוס שקדים פרוסים

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף סילאן או מייפל

אופן הכנה

  1. שמים את הקינואה בסיר בינוני, מעל אש נמוכה, ושופכים מעל את המים הרותחים. סוגרים עם מכסה.

  2. מבשלים במשך 20 דקות וסוגרים את האש. מניחים לקינואה לספוג את האדים עם סיר סגור במשך 10 דקות נוספות ומצננים מעט.

  3. חותכים את הגזר, הצ'ילי, הצנוניות והתרד לקוביות קטנות ואת עשבי התיבול קוצצים דק.

  4. במחבת חמה, ללא שמן, קולים את השקדים עד הזהבה קלה.

  5. מערבבים את כל המצרכים יחד.

  6. לרוטב: מערבבים את כל המצרכים ומזלפים על הסלט. מערבבים היטב.

הערות ושדרוגים

  • במקום תרד אפשר להשתמש בקייל או בייבי תרד או אורוגולה.
  • במקום קינואה לבנה אפשר להשתמש בקינואה אדומה או במיקס של שניהם.
  • במקום שקדים ניתן להשתמש בפקאנים טבעיים או אגוזי מלך.
  • רוצים לשדרג? מוסיפים 100 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת.