Go Back
+ servings
הדפסה

פשטידת ירקות שנחתכת כמו עוגה

ירקות שיש במקרר, גבינה 5% וקצת קמח וביצים ויש לכם פשטידה נהדרת, צבעונית וקלה להכנה, שאפשר לחתוך ממש כמו עוגה

זמן הכנה 20 דקות
זמן בישול/אפייה 45 דקות
זמן הכנה כולל 1 שעה 5 דקות
מנות 10 מנות

מצרכים

  • 2 גזרים לא קלופים
  • 1 זוקיני ירוק או צהוב או קישוא
  • 1/4 צרור עלי תרד עלים בלבד
  • 6 פטריות שמפניון
  • 4 XL ביצים
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 גביע גבינה 5% או קוטג' או ריקוטה
  • 1/2 כוס גבינה צהובה 9% מגורדת דק
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כוס קמח לבן או קמח כוסמין בהיר
  • 1 שקית אבקת אפייה

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את הירקות וחותכים לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ. שימו לב: קישואים, זוקיני וגזר אין צורך לקלף.

  2. בקערה גדולה שמים ביצים, שמן זית, גבינות, מלח ופלפל וטורפים היטב.

  3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שכמעט כל הקמח נטמע בתערובת. חשוב לא לערבב יותר מדי אחרת הפשטידה תצא קשה.

  4. מוסיפים את כל הירקות ומערבבים.

  5. מעבירים לתבנית עוגה משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה מתחת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 45 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה. 

  6. מאפשרים לפשטידה להצטנן לגמרי, כדי שכל הנוזלים ישארו בפנים והפשטידה תתייצב, ורק אז חותכים.

הערות ושדרוגים

  • ירקות לבחירה במקום אלה שכתובים במתכון (לצד כל ירק כתוב את הכמות שנחשבת לירק אחד בפשטידה הזאת: קישוא, זוקיני, גזר, גמבה, תירס (1/3 כוס), ברוקולי (כוס פרחי ברוקולי קטנים), כרובית (כוס פרחי כרובית קטנים), בצל, בטטה (בינונית-קטנה), דלורית (1/2 דלורית).