ירקות שיש במקרר, גבינה 5% וקצת קמח וביצים ויש לכם פשטידה נהדרת, צבעונית וקלה להכנה, שאפשר לחתוך ממש כמו עוגה
שוטפים היטב את הירקות וחותכים לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ. שימו לב: קישואים, זוקיני וגזר אין צורך לקלף.
בקערה גדולה שמים ביצים, שמן זית, גבינות, מלח ופלפל וטורפים היטב.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שכמעט כל הקמח נטמע בתערובת. חשוב לא לערבב יותר מדי אחרת הפשטידה תצא קשה.
מוסיפים את כל הירקות ומערבבים.
מעבירים לתבנית עוגה משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה מתחת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 45 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.
מאפשרים לפשטידה להצטנן לגמרי, כדי שכל הנוזלים ישארו בפנים והפשטידה תתייצב, ורק אז חותכים.