כממרח בתוך סנדביץ, כמטבל לירקות או כרוטב לפסטה - מתכון בריא וטעים לממרח שקדים וקישואים שמכינים ממש בקלות
מניחים את השקדים והפיסטוקים בקערה בינונית ומכסים במים רותחים. מניחים להם להתרכך במשך 30 דקות. מסננים היטב מנוזלים.
בינתיים חותכים את הזוקיני לקוביות ומטגנים במחבת עם כפית שמן זית עד שהם מתחילים להזהיב ולא יותר. מוסיפים לקערה עם השקדים.
מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים היטב עד שנוצר ממרח חלק לגמרי. שימו לב שהממרח מתייצב אחרי הקירור אז אם אתם אוהבים אותו יותר דליל אפשר להוסיף מעט מים רותחים ולטחון שוב.
מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.