Go Back
+ servings
הדפסה
ממרח שקדים וקישואים

ממרח שקדים וקישואים

כממרח בתוך סנדביץ, כמטבל לירקות או כרוטב לפסטה - מתכון בריא וטעים לממרח שקדים וקישואים שמכינים ממש בקלות

זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן הכנה כולל 35 דקות
מנות 1 צנצנת בינונית

מצרכים

  • 1/2 כוס שקדים טבעיים קלופים או לא קלופים - לבחירתכם
  • 1/3 כוס פיסטוקים טבעיים
  • 1/4 צרור עירית
  • 3 שיני שום קלופות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 5 זוקיני או קישואים
  • מעט אגוז מוסקט (פחות מ-1/4 כפית)

אופן הכנה

  1. מניחים את השקדים והפיסטוקים בקערה בינונית ומכסים במים רותחים. מניחים להם להתרכך  במשך 30 דקות. מסננים היטב מנוזלים.

  2. בינתיים חותכים את הזוקיני לקוביות ומטגנים במחבת עם כפית שמן זית עד שהם מתחילים להזהיב ולא יותר. מוסיפים לקערה עם השקדים.

  3. מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים היטב עד שנוצר ממרח חלק לגמרי. שימו לב שהממרח מתייצב אחרי הקירור אז אם אתם אוהבים אותו יותר דליל אפשר להוסיף מעט מים רותחים ולטחון שוב.

  4. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.

הערות ושדרוגים

  • אם אתם מכינים את הממרח לילדים אתם לא חייבים לשים שום ואפשר גם להוריד את הכמות לשן שום אחת ואז כמעט ולא ירגישו אותה (שום בריא בטירוף!).
  • במקום עירית אפשר להשתמש בכוסברה או בצל ירוק או פטרוזיליה או מיקס בינהם.
  • אם רוצים עוד ערכים תזונתיים אפשר להוסיף 1 כף זרעי צ'יאה ולטחון אותם ביחד עם שאר המצרכים.
  • רוצים להפוך את הממרח לרוטב של פסטה? פשוט מוסיפים 1/2 כוס חלב שקדים או קרם קוקוס ומחממים עד לרתיחה עדינה. מוסיפים לפסטה ומערבבים.