Go Back
+ servings
הדפסה
סלט עגבניות חריף עם אפונת וואסבי

סלט עגבניות חריף עם אפונת וואסבי

סלט עגבניות חריף עם אפונת וואסבי שגם מוסיפה עוקצנות וגם מרקם קראנצ'י שקשה לעמוד בפניו

זמן הכנה 10 דקות
מנות 5 מנות

מצרכים

  • 5 עגבניות אדומות וקשות או 20 עגבניות שרי תמר
  • 1/4 צרור עלי כוסברה
  • 15 עלי נענע
  • 1/4 צרור עירית
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כף סילאן או מייפל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס אפונת וואסבי

אופציונלי

  • 3 שיני שום קלופות
  • 1/2 צ'ילי טרי

אופן הכנה

  1. חותכים את העגבניות לקוביות. אם משתמשים בעגבניות שרי חותכים לרבעים.

  2. קוצצים גס את עלי הכוסברה והנענע ומוסיפים לעגבניות.

  3. חותכים את העירית לטבעות דקות ומוסיפים לקערה עם העגבניות ועשבי התיבול.

  4. מערבבים בכוס שמן זית, מיץ לימון, מייפל ומלח ומזלפים על העגבניות. מערבבים היטב. עד השלב הזה אפשר להכין ולשמור במקרר עד ההגשה. 

  5. אם רוצים להוסיף גם שום ו/או צ'ילי אפשר להוסיף אותם עכשיו, חתוכים לפרוסות דקות.

  6. לפני ההגשה: קוצצים את אפונת הוואסבי גס ומפזרים מעל הסלט. חשוב מאוד להוסיף את אפונת הוואסבי קרוב לארוחה אחרת האפונה מתרככת והקראנצ'יות הכייפית נעלמת.

הערות ושדרוגים

  • במקום אפונת וואסבי אפשר לשים כמות זהה של שקדים פרוסים, פקאנים טבעיים קצוצים גס, צנוברים או קשיו קצוץ גס. כמו אחד מהתוספות האלה צריך לקלות על מחבת יבשה וחמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים ורק אז להוסיף.
  • אם מחליפים את הוואסבי מומלץ להוסיף את השום והצ'ילי שמחליפים את הפיקנטיות של הוואסבי.
  • במקום כוסברה אפשר לשים בזיליקום או להשמיט לגמרי.