הסלט הכי אהוב בכל ארוחה - סלט עגבניות שרי עם צנוברים קלויים, בזיליקום וגבינת פטה מלוחה
חוצים את העגבניות לחצי ומעבירים לקערה.
קורעים עם היד את עלי הבזיליקום ומוסיפים אותם לעגבניות.
במחבת חמה, ללא שמן, קולים את הצנוברים עד הזהבה קלה. מוסיפים לסלט.
פורסים את הצ'ילי לפרוסות דקות מאוד ומוסיפים גם אותן לסלט.
מזלפים מעל שמן זית ומיץ לימון, מניחים גושי גבינה ומערבבים בעדינות.
טועמים ורק אז מחליטים אם להוסיף עוד קצת מלח. קחו בחשבון שהגבינה מלוחה אז אין צורך לשים לפני שטועמים, מאוד תלוי כמה היא מלוחה.
- במקום גבינת פטה (עדיף של המאירי) אפשר לשים גבינה בולגרית או קוביות גבינת חלומי שצורבים במחבת עם מעט שמן עד הזהבה מכל הצדדים.
- אפשר להוריד את הגבינה במידה ורוצים סלט ללא מוצרי חלב.
- במקום בזיליקום אפשר להשתמש בכוסברה או עירית.
- אפשר לשמור את הסלט, ללא הגבינה, כמה שעות במקרר ולהוסיף את הגבינה עד שעה לפני ההגשה.