ארוחה שלמה בתבנית אחת - כוסמת ירוקה, רכה ומנוקדת בגזר ודלורית, עם עוף שנשאר רך בזכות הנוזלים שמקיפים אותו בזמן האפייה
קוצצים דק את השום ואת הסלרי (ממש לקוביות קטנות את הענף ולרצועות את העלים) ומוסיפים לקערה.
קוצצים גס את עשבי התיבול והערמונים ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את הכוסמת, התבלינים ושמן הזית ומערבבים היטב.
מניחים את הכרעיים על תבנית מלבנית, בגודל 20X30, כשהצד של העור כלפי מעלה ומסביב מפזרים את תערובת הכוסמת עם הירקות.
שופכים מים רותחים כף שיכסו את הכוסמת (בערך 2 כוסות) ומכסים את התבנית עם רדיד אלומיניום כך שהוא יאטום לגמרי את התבנית מלמעלה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.
מוציאים את רדיד האלומיניום וממשיכים לצלות בתנור עד שהעוף מתחיל להזהיב אבל לא מאוד. אם הכוסמת נראת לכם טיפה יבשה אפשר להוסיף עוד טיפה מים ובכל מקרה כדאי לערבב קצת אחרי שמורידים את רדיד האלומיניום כדי שהחלק העליון של הכוסמת לא יצלה מדי.
- אפשר להוסיף לירקות (או להחליף) קישוא מגורד או פרחי כרובית קטנים.
- אפשר לשדרג עם אפונה עדינה, בערך 1/2 כוס.
- לא אוהבים כוסברה או פטרוזיליה? אפשר להשמיט או להמיר בעירית או בצל ירוק קצוץ דק מאוד.
- לא חייבים ערמונים אבל הם מוסיפים.
- במקום כוסמת ירוקה אפשר גם את החומה ואפשר להחליף גם באורז, בורגול עבה, קוסקוס או פתיתים.
- אוהבים קצת פיקנטיות? ניתן להוסיף 1/4 כפית פפריקה מתוקה ואפשר גם 1/4 כפית כורכום לאקסטרה צבע.