אורז אדום מלא עם תבשיל ירקות מופלא שמשלב בצל מקורמל, תרד, בזיליקום והכוכב של החורף – כרוב ניצנים פריך ומתקתק
שמים את האורז בקערה בינונית ומכסים בהרבה מים. משרים למשך שעה ואפשר גם כמה שעות (עד לילה). אם אתם לא משרים, צריך לשנות את כמות המים בבישול ל-3 כוסות. מסננים היטב מהמים אחרי ההשרייה.
בסיר רחב מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את האורז במשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים מים ומלח, מנמיכים את האש להכי נמוכה, ומבשלים במשך 40 דקות עם מכסה סגור לגמרי.
מכבים את האש, לא פותחים את הסיר, וממתינים 10 דקות לפני שפותחים ומערבבים בעדינות עם מזלג.
לירקות: חותכים את הכרוב לחצי ואת הבצל לרצועות דקות. קוצצים גס את השום.
בסיר רחב מחממים שמן זית ומניחים את הכרובים כשהחתך שלהם כלפי מטה. מפזרים מסביב את הבצל החתוך.
מטגנים במשך 2-3 דקות עד שהחלק התחתון של הכרוב מזהיב ורק אז מערבבים בעדינות כדי שגם הבצל יתרכך. ממשיכים לטגן עד שהבצל רך.
מוסיפים שום, עלי בזיליקום ועלי תרד וממשיכים לטגן במשך 3 דקות עד שהשום רך. מזלפים מעל סילאן או מייפל וממליחים מעט.
מוסיפים את הירקות המוקפצים לאורז, מערבבים בעדינות ומגישים.
- רוצים לשדרג? מוסיפים לאורז עם הירקות צנוברים קלויים או פרוסות שקדים קלויות.
- במקום אורז אדום אפשר אורז מלא רגיל או בורגול עבה או קינואה.