Go Back
הדפסה
איך להכין קינואה אחת אחת

איך להכין קינואה אחת אחת

מתכון בסיס שאתם חייבים לשמור ולהכין – איך להכין קינואה אחת אחת. רכה ותפוחה אבל לא דביקה ועם טעם מעולה. וחכו תראו מה אפשר להכין אחר כך עם הקינואה

זמן בישול/אפייה 30 דקות
המתנה 10 דקות
זמן הכנה כולל 30 דקות

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס קינואה לבנה, אדומה, שחורה או מיקס
  • 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח

אופן הכנה

  1. בסיר רחב, ובבקשה סיר רחב זה חשוב (הסבר למטה בהערות), שמים שמן זית וקינואה ומטגנים על אש נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב, במשך 3-5 דקות. זה גם הזמן עד שהמים ירתחו בקומקום.

  2.  מוסיפים מלח ומערבבים. חשוב בשלב הזה שכל הקינואה תהיה מצופה בשמן וחמה מהטיגון.

  3. מוסיפים מים רותחים, מערבבים וסוגרים את הסיר הרמטית. לא 3/4, לא כמעט סגור, סגור סגור.

  4. מבשלים על האש הכי נמוכה שיש לכם במשך 25 דקות וסוגרים את הגז.

  5. בבקשה לא לפתוח את המכסה בשלב הזה כי אז האדים יברחו והם אלה שמנפחים את הקינואה ומאווררים אותה.

  6. מחכים 10-15 דקות (ואם יש לכם זמן אז חצי שעה זה בכלל מושלם) ורק אז פותחים, מערבבים עם מזלג וזהו, זה מוכן!

הערות ושדרוגים

- חשוב מאוד סיר רחב כי בסיר רגיל הקינואה עולה אחת על השניה ומכבידה על החלק התחתון שנעשה מושי ומעוך בעוד שהחלק העליון לא תמיד מוכן עד הסוף כי המים נשארים למטה. אגב, זה נכון גם לבישול אורז.
- אל תוותרו על שלב הטיגון בשמן. השמן גורם לקינואה לאבד מהטעם המעט מריר שלה ומוציא ממנה את הטעם העבש שיש לעיתים לקטניות ושם מיני חיטה בגלל שהם שוכבים בשקים. והוא כמובן גם עוזר להפריד בין הגרגירים.