Go Back
+ servings
הדפסה
קרקרים מקמח כוסמין עם הפתעה קראנצ'ית

קרקרים מקמח כוסמין עם הפתעה קראנצ'ית

קרקרים שתמיד טוב שיש בבית, מלאים כל טוב, ממש קלים להכנה, ובעיקר - עושים חשק לעוד. הכירו את המתכון שיגרום לצנצנת העוגיות שלכם להרגיש נטושה 

זמן הכנה 30 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן הכנה כולל 1 שעה
מנות 10 מנות

מצרכים

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס קמח כוסמין (לבן או מלא)
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 1 כף מלח דק
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים
  • 2-3 כפות זרעי כוסברה
  • 1 כפית מלח גס

אופן הכנה

  1. כותשים מעט את זרעי הכוסברה עם מכתש ועלי או פשוט שמים אותם בשקית ודופקים עליהם עם קופסת שימורים או מערוך.

  2. בקערה מיקסר עם וו לישה שמים קמחים, סוכר, מלח דק, שמן ומים ולשים עד שנוצר בצק גמיש וחלק.

  3. מחלקים את הבצק ל-2 ומניחים את הבצק על נייר אפייה מקומח מעט.

  4. מניחים מעל עוד נייר אפייה ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ (דק).

  5. מוציאים את נייר האפייה העליון, מפזרים חצי מכמות זרעי הכוסברה וחצי מכמות המלח הגס ומרדדים קצת עם מערוך כדי שהזרעים והמלח יכנסו לבצק. חוזרים על הפעולה גם עם החלק השני של הבצק.

  6. חותכים את משטח הבצק לריבועים, מלבנים או כל צורה שתרצו בעזרת סכין או גלגלת.

  7. מעבירים את נייר האפייה עם הבצק החתוך לתבנית תנור ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-30 דקות. מאוד תלוי בעובי הבצק שלכם. שימו לב שהשוליים צריכים להיות זהובים וחומים והפנים קצת יותר בהיר. אם יש קרקרים שמוכנים קודם פשוט מוציאים אותם וממשיכים לאפות את השאר.

  8. מצננים היטב לפני שמעבירים לצנצנת סגורה (כדי שלא יהיה אדים שירככו את הקרקרים).

הערות ושדרוגים

- אפשר להמיר את כל כמות הקמח בקמח כוסמין בהיר/לבן.
- במקום זרעי כוסברה אפשר זרעי שומר או רוזמרין/טימין יבש או שומשום או פרג שלם או זרעי חמנייה או גרעיני דלעת.
- רוצים קרקרים פיקנטיים? מוסיפים 1/4 כפית פפריקה חריפה לבצק.