קפיצה קטנה לאסיה עם סלט אטריות שעועית ועוף, מרענן אבל גם משביע. ומה שהכי כיף בו, שאפשר לאכול אותו באמת בכל שעה ביום והוא לא יגרום לבטן שלכם להתנפח ולהרגיש שאתם חייבים עכשיו שעה מנוחה.
שמים את האטריות בקערה גדולה ושופכים עליהם מים רותחים עד כיסוי. ממתינים 10 דקות או עד שהאטריות רכות ומסננים. מומלץ לשטוף במים קרים כדי שהאטריות לא תדבקנה.
פורסים את הזוקיני והגזר לרצועות דקות בעזרת קולפן ועורמים את הפרוסות אחת על השנייה. חותכים לפסים דקים. עוד אופציה היא פשוט ליצור גפרורים דקים בעזרת קולפן ג'וליינים.
קוצצים גס את עשבי התיבול ופורסים את הצ'ילי לפרוסות דקות מאוד. חותכים את הצנוניות לגפרורים או לפרוסות דקות.
במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את העוף הטחון, מועכים מדי פעם עם מזלג כדי שהעוף יתפורר לחתיכות גסות, עד שהעוף משנה את צבעו ומוכן לגמרי.
שמים בקערה גדולה את כל המצרכים פרט לרוטב ומערבבים.
מערבבים את מצרכי הרוטב בקערה קטנה או בכוס ושופכים על הסלט. מערבבים היטב.
שומרים במקרר אבל מגישים בטמפרטורת החדר.
- למי שרוצה מנה טבעונית/צמחונית פשוט ממירים את העוף בקוביות טופו שצורבים במחבת עם מעט מלח עד הזהבה.
- אפשר להמיר את העוף הטחון בבשר טחון.
- אל תוותרו על הנענע, היא מאוד מוסיפה כאן. ואפשר להוסיף גם בצל ירוק אבל קצוץ דק דק אחרת הוא ישתלט בטעם שלו.
- אפשר להוסיף גם כרוב לבן או סגול, קצוץ לרצועות דקות מאוד.
- אם אתם לא מוצאים אטריות שעועית (יש בכל סופר במחלקה האסיאתית או במחלקה ללא גלוטן) אפשר להשתמש גם באטריות אורז.