Go Back
הדפסה
שווארמה ביתית

שווארמה ביתית במינימום מאמץ

שווארמה ביתית שתגרום לכם להפסיק לאכול שווארמות בחוץ. בזכות צלייה נכונה, היא גם תהפוך לשווארמה הכי קריספית שתטעמו בחיים 

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 10 דקות
מנוחה במקרר 30 דקות
זמן הכנה כולל 20 דקות

מצרכים

  • 750 גרם סטייק פרגית
  • כפות שמן זית
  • 1/2 1 כפיות כמון טחון
  • 1/2 1 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית הל טחון
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי , לא חובה
  • 2 כפות מלח גס

אופן הכנה

  1. שמים בקערה את הפרגיות ומזליפים שמן זית. מתבלים בכמון, פפריקה, הל, שבבי צ'ילי ופלפל שחור גרוס. מעסים היטב בידיים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה ועד 12 שעות.

  2. מחממים מחבת פסים עד שהיא לוהטת ועולה ממנה עשן. צולים את נתחי הפרגית כ-4 דקות או עד שהיא שהפרגיות משחימות. מפזרים מלח גס, הופכים, וצולים על צידם השני עוד כ-4 דקות. לאורך כל הזמן דואגים לשמור על אש גבוהה כדי לייצר טמפרטורה מקסימלית לאורך כל הצלייה. מה שמייצר מעטה חיצוני סופר קריספי.

  3. מוציאים, פורסים דק דק ומגישים עם טחינה וירקות, לצד אורז מלא, מג'דרה, פיתה או טורטיות. 

הערות ושדרוגים

  • גם אם נזכרתם להכין את השווארמה 10 דקות לפני ואין לכם זמן להשאיר אותה מתובלת במקרר, זה לא נורא, היא עדיין תהיה סופר טעימה.