Go Back
+ servings
הדפסה

סלט שורשים ותפוחים ברוטב חמאת בוטנים

ה-סלט שיגנוב את ההצגה - סלט שורשים צבעוני עם כרוב לבן וסגול, גזר, בוטנים קלויים ומרכיב סודי שהופך אותו למיוחד וכייפי

זמן הכנה 15 דקות
זמן הכנה כולל 15 דקות
מנות 8 מנות

מצרכים

  • 2 תפוחי גרני סמיט
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/4 כרוב סגול
  • 1/4 כרוב לבן
  • 1/4 כרוב סיני לא חובה
  • 3 גזרים קלופים (בכל צבע שתמצאו)
  • 3/4 כוס פולי אדממה ללא התרמיל (אין צורך לבשל)

לרוטב ולעיטור:

  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 1/3 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 צילי טרי
  • 3/4 כוס בוטנים מומלחים ללא קליפה

אופן הכנה

  1. חותכים את התפוחים לפרוסות דקות מאוד ואותן חותכים לרצועות דקות כך שייווצרו לכם מקלות תפוחים. מזלפים מעט לימון על התפוחים שלא ישחירו.

  2. חותכים את הכרוב הלבן, הסגול והסיני לרצועות דקות מאוד ויוצרים רצועות גזר דקות עם קולפן ג'וליינים או קולפים לרצועות דקות עם קולפן ואת הרצועות עורמים אחת מעל השנייה וחותכים.

  3. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הצ'ילי.

  4. מערבבים את כל מצרכי הרוטב (פרט לבוטנים הממולחים) עד שנוצר רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם.

  5. מזלפים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

הערות ושדרוגים

- מומלץ להוסיף לסלט עשבי תיבול כמו כוסברה, נענע ו/או עירית. כמה שיותר יותר טוב.
- אפשר להוסיף לסלט גם רצועות זוקיני טרי דקות.
- ממש חשוב לחתוך את הירקות לרצועות מאוד דקות ובאותו גודל כדי שבביס אחד יהיה לכם מכל ירק במידה שווה ולא תקבלו פתאום ביס עם כרוב סגול בלבד כי הוא יצא גדול מדי.
- את פולי האדממה מוציאים עם הידיים מהתרמיל שלהם רק חשוב להפשיר אותם קודם במקרר. אין צורך לבשל זה מושלם ככה.