Go Back
+ servings
הדפסה

תפוחים בציפוי שוקולד

תפוחים טעימים ומתוקים, שוקולד מריר ותוספות צבעוניות ויש לכם קינוח מיוחד על מקל שגונב את ההצגה בימי הולדת, במשלוח מנות או כנשנוש מתוק בין הארוחות

זמן הכנה 10 דקות
מנות 6

מצרכים

  • 7 תפוחים מסוג גרני סמיט או גולדן או גאלה
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות שמן קוקוס או שמן אחר שיש לכם בבית

לעיטור (לבחירתכם):

  • קוקוס לבן או קלוי
  • בוטנים קצוצים
  • פולי קקאו
  • סוכריות צבעוניות

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את התפוחים במים חמים ומייבשים היטב שלא ישאר טיפה של מים. השטיפה הזאת נועה להוריד את שכבת השעווה הדקיקה שיש לרוב על תפוחים.

  2. קוטמים את הגבעול של התפוח ומכניסים פנימה שיפוד או מקל כמו של סוכריות (להשיג בכל חנויות האפייה או היצירה). מעבירים למקפיא עד שמכינים את הציפוי.

  3. בקערה שמתאימה למיקרו שמים שוקולד וממיסים בפולסים של 30 שניות עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק. חשוב שהקערה תהיה לפחות בגובה התפוח כדי שיהיה אפשר להכניס את התפוח פנימה והשוקולד יכסה את רובו.

  4. מוסיפים שמן קוקוס ומערבבים היטב. מצננים במשך 10 דקות ושוב מערבבים.

  5. טובלים כל תפוח בשוקולד, נפטרים מעודפי שוקולד ומפזרים מסביב קוקוס או כל תוספת אחר שאוהבים.

  6. מניחים את התפוחים, כשהמקל כלפי מעלה, על תבנית עם נייר אפייה ומצננים עד שהשוקולד מתקשה. מעבירים למקרר.

הערות ושדרוגים

- ישאר לכם מלא שוקולד מהמתכון הזה, מראש יש פה יותר כדי למלא את הקערה. את השוקולד שנשאר מעבירים למקרר, עטוף בניילון נצמד, וכשרוצים לצפות תפוחים או להוסיף שוקולד לעוגה, פשוט ממיסים שוב במיקרו.
- אל תוותרו על השמן, הוא זה שהופך את השוקולד לנוזלי יותר כדי שהתפוחים יצופו בשכבה דקה ולא עבה מדי והוא גם זה שעוזר לשוקולד להתייצב אחרי הקירור.
- בחורף אפשר לשמור את התפוחים מחוץ למקרר (לא בשמש כמובן). בקיץ שומרים אותם במקרר.