Go Back
הדפסה

לפתן תפוחים של פעם

הדרך הכי טובה וטעימה לסיים את הארוחה - לפתן תפוחים עם טעם עדין של קינמון שמגישים קר קר בסיום ארוחה חגיגית. מנה ארוחה קלילה בבטן, מרעננת וקלה להכנה

זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן הכנה כולל 45 דקות

מצרכים

  • 6 תפוחים מסוג גאלה או שילוב של גאלה עם גרני סמיט או גולדן
  • 3/4 כוס סוכר דמררה
  • 8 כוסות מים
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 מקל קינמון

אופן הכנה

  1. קולפים את התפוחים ונפטרים מהליבה עם הגרעינים.

  2. חותכים לקוביות גדולות או לרבעים ושמים בסיר גדול.

  3. מוסיפים מים, סוכר, מיץ לימון, וניל ומקל קינמון ומבשלים במשך 30-50 דקות. התפוחים צריכים להיות רכים אבל לא מדי. מומלץ לבדוק כבר אחרי 25 דקות, מאוד תלוי בזן התפוחים שבחרתם.

  4. מוציאים את מקל הקינמון, מעבירים לקנקן ושומרים במקרר עד להגשה.

  5. חשוב להגיש את הלפתן בעודו קר מאוד.