הדרך הכי טובה וטעימה לסיים את הארוחה - לפתן תפוחים עם טעם עדין של קינמון שמגישים קר קר בסיום ארוחה חגיגית. מנה ארוחה קלילה בבטן, מרעננת וקלה להכנה
קולפים את התפוחים ונפטרים מהליבה עם הגרעינים.
חותכים לקוביות גדולות או לרבעים ושמים בסיר גדול.
מוסיפים מים, סוכר, מיץ לימון, וניל ומקל קינמון ומבשלים במשך 30-50 דקות. התפוחים צריכים להיות רכים אבל לא מדי. מומלץ לבדוק כבר אחרי 25 דקות, מאוד תלוי בזן התפוחים שבחרתם.
מוציאים את מקל הקינמון, מעבירים לקנקן ושומרים במקרר עד להגשה.
חשוב להגיש את הלפתן בעודו קר מאוד.