סלט חסה משגע עם רצועות גזר, פקאנים מסוכרים, ארטישוק ורוטב היסטרי של חרדל ומייפל. הכי פשוט והכי גונב את ההצגה
פורסים את החסה לרצועות ושמים בקערה גדולה.
קוצצים גס את הפקאנים ומוסיפים לחסה.
קולפים את הגזר בעזרת קולפן ג'וליינים או קולפים לרצועות דקות עם קולפן רגיל, מניחים אותן אחת על השנייה וחותכים לרצועות דקות. מוסיפים לקערה.
חותכים את הארטישוק לפרוסות ומוסיפים לסלט.
אם רוצים להוסיף בצל חותכים אותו לרצועות דקות מאוד כדי שלא ישתלט ומוסיפים לסלט.
בקערה קטנה, או בצנצנת זכוכית, שמים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים היטב.
שופכים על הסלט לפני ההגשה, מערבבים ומגישים.
- במקום פקאנים מסוכרים אפשר לשים פקאנים טבעיים, קלויים על מחבת, וקצוצים.
- ארטישוק בשמן מגיע כבר מוכן ומבושל, בתוך צנצנת זכוכית. אפשר למצוא את זה באזור השימורים בסופר.
- במקום שמן זית ברוטב אפשר לשים שמן מהצנצנת של הארטישוק.
- רוצים להכין כמה שעות לפני? פשוט מכינים את כל הסלט בקערה גדולה (את הארטישוק משאירים בצד) ואת הרוטב שומרים בצנצנת. לפני ההגשה מפזרים פרוסות ארטישוק ורוטב ומגישים.
- ניתן לפזר מעל הסלט קוביות גבינה צפתית, בולגרית, פטה ואפילו קוביות גבינת חלומי צרובות יעשו פה יופי של עבודה.