Go Back
+ servings
הדפסה
סלט חסה עם פקאנים ורצועות גזר

סלט חסה עם פקאנים ורצועות גזר

סלט חסה משגע עם רצועות גזר, פקאנים מסוכרים, ארטישוק ורוטב היסטרי של חרדל ומייפל. הכי פשוט והכי גונב את ההצגה

מילות מפתח סלט חסה
זמן הכנה 10 דקות
זמן הכנה כולל 10 דקות
מנות 5

מצרכים

  • 1 ראש חסה (החלק הבהיר)
  • 1 גזר קלוף
  • 1/2 כוס פקאנים מסוכרים או טבעיים קלויים
  • 6 רבעי ארטישוק בשמן (קונים מוכן בסופר בצנצנת)
  • 1/2 בצל סגול (לא חובה)

לרוטב:

  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
  • 2 כפיות מייפל או סילאן
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

אופן הכנה

  1. פורסים את החסה לרצועות ושמים בקערה גדולה.

  2. קוצצים גס את הפקאנים ומוסיפים לחסה.

  3. קולפים את הגזר בעזרת קולפן ג'וליינים או קולפים לרצועות דקות עם קולפן רגיל, מניחים אותן אחת על השנייה וחותכים לרצועות דקות. מוסיפים לקערה.

  4. חותכים את הארטישוק לפרוסות ומוסיפים לסלט.

  5. אם רוצים להוסיף בצל חותכים אותו לרצועות דקות מאוד כדי שלא ישתלט ומוסיפים לסלט.

  6. בקערה קטנה, או בצנצנת זכוכית, שמים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים היטב.

  7. שופכים על הסלט לפני ההגשה, מערבבים ומגישים.

הערות ושדרוגים

- במקום פקאנים מסוכרים אפשר לשים פקאנים טבעיים, קלויים על מחבת, וקצוצים.
- ארטישוק בשמן מגיע כבר מוכן ומבושל, בתוך צנצנת זכוכית. אפשר למצוא את זה באזור השימורים בסופר.
- במקום שמן זית ברוטב אפשר לשים שמן מהצנצנת של הארטישוק.
- רוצים להכין כמה שעות לפני? פשוט מכינים את כל הסלט בקערה גדולה (את הארטישוק משאירים בצד) ואת הרוטב שומרים בצנצנת. לפני ההגשה מפזרים פרוסות ארטישוק ורוטב ומגישים.
- ניתן לפזר מעל הסלט קוביות גבינה צפתית, בולגרית, פטה ואפילו קוביות גבינת חלומי צרובות יעשו פה יופי של עבודה.