Go Back
+ servings
הדפסה
עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה, רכה ועם ריח משגע, שמכינים עם קמח כוסמין וסוכר דמררה. לא להאמין כמה קל להכין וכמה טעימה היא יוצאת

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 35 דקות
זמן הכנה כולל 45 דקות
מנות 12 מנות

מצרכים

  • 2 תפוחים מסוג גרני סמיט או גאלה
  • 2 L ביצים
  • 1/2 כוס סוכר דמררה או סוכר לבן
  • 1/2 כוס שמן קוקוס או שמן צמחי
  • 1 כוס קמח כוסמין בהיר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אבקת זנגביל (ג'ינג'ר) - לא חובה
  • קליפה מגורדת מתפוז אחד

אופן הכנה

  1. קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה עם הגרעינים
    וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.



  2. בקערה גדולה טורפים את כל המצרכים פרט לקמח ולאבקת
    האפייה.





  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים היטב.



  4. מוסיפים את התפוחים ומערבבים.



  5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב ואופים
    בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35 דקות או עד שהעוגה זהובה ויציבה.



הערות ושדרוגים

- אפשר לפזר מעל העוגה, לפני שמכניסים לתנור, מעט שקדים פרוסים או פקאנים טבעיים קצוצים גס.
- במקום קמח כוסמין אפשר לשים קמח לבן רגיל.