אצבעות פילו קראנצ'יות במילוי תפוחים עם רוטב מייפל וקוקוס קלוי. אתם לא מאמינים כמה זה טעים וכמה קל להכין. ואפשר אפילו להכין בלי סוכר בכלל
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
קולים את האגוזים על מחבת חמה ללא שמן עד שיש ריח
אגוזי נהדר באוויר. מצננים וקוצצים דק דק. מוסיפים לקערה עם התפוחים.
מוסיפים צימוקים, סוכר, קליפת לימון/תפוז מגורדת
ותמצית וניל ומערבבים היטב.
מניחים עלה פילו על משטח העבודה, כשהחלק הצר כלפיכם,
ומברישים בשמן קוקוס את כל העלה.
מניחים בתחתית העלה, בפס עבה, ערימה של מילוי
ומשאירים בצדדים 4 ס"מ ללא מילוי.
מגלגלים, סוגרים את הצדדים פנימה (כמו שמכינים אגרול)
וממשיכים לגלגל עד שנוצר מעין אגרול. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. חוזרים
על השלבים עם כל המילוי והפילו.
מברישים את אצבעות הפילו בנדיבות בשמן קוקוס ואופים
בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהאצבעות זהובות לגמרי.
מגישים חם עם רוטב מייפל, קוקוס קלוי ואבקת סוכר בשביל
המראה החגיגי.
- אם אתם בטוח מגישים את האצבעות עם מייפל (או גלידה) אפשר לוותר על הסוכר בתוך המילוי.
- אל תתקמצנו פה על השמן קוקוס. בצק פילו הוא נטול שומן ונוטה להתייבש בקלות ולכן חשוב לשמן אותו. אפשר גם עם שמן רגיל או חמאה או תרסיס שמן או כי שמן קוקוס עושה פה עבודה מדהימה.
- במקום תפוחים אפשר להשתמש באגסים.
- אפשר לוותר על הצימוקים ואפשר להמיר אותן באוכמניות מיובשות.
- במקום אגוזי מלך או פקאנים אפשר להשתמש בכל אגוז שאוהבים רק חשוב לקלות אותו קודם ולקצוץ דק.
- ניתן להגיש את האצבעות גם עם גלידת וניל.
- אפשר להכין את האצבעות כמה שעות לפני הגשה (כולל האפייה) ולפני ההגשה לחמם 5 דקות בתנור כדי שהקריספיות תחזור. עוד אופציה היא למלא, להקפיא בתוך קופסה, ואז לאפות כשהאצבעות קפואות. במקרה הזה צריך להוסיף בערך 10 דקות נוספות לזמן האפייה.