Go Back
+ servings
הדפסה

תפוחים אפויים במילוי שטרוייזל שיבולת שועל עם קוקוס וקינמון

בריא, טעים וסופר קל להכנה - תפוחים אפויים בתנור במילוי שיבולת שועל, קוקוס, אגוזים וקינמון. מגישים עם סירופ מייפל או גלידת וניל

זמן הכנה 20 דקות
זמן בישול/אפייה 1 שעה
זמן הכנה כולל 1 שעה 20 דקות
מנות 6 מנות

מצרכים

  • 6 תפוחים מזן גרני סמיט
  • 1/4 כוס מים

מצרכים לשטרוייזל

  • 2/3 כוס שיבולת שועל דקה
  • 1/3 כוס שיבולת שועל עבה
  • 1/3 כוס סוכר קוקוס (או סוכר לבן/חום)
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
  • 1/3 כוס שמן קוקוס מומס
  • 1 כפית קינמון (לא חובה)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל - 180 מעלות בתוכנית טורבו.

  2. בעזרת כלי ייעודי או סכין חדה מרוקנים בזהירות את הליבה של התפוח. שימו לב שאתם מוציאים את כל הליבה עם הגרעינים אך משאירים דפנות עבות שיחזיקו את התפוח באפייה.

  3. מסדרים את התפוחים בתבנית פיירקס המתאימה לתנור.

  4. בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי השטרוייזל.

  5. בעזרת כף ממלאים כל תפוח בשטרוייזל - בנדיבות כמה שיותר.

  6. מוזגים בעדינות 1/4 כוס מים לתחתית התבנית.

  7. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כשעה או עד שהתפוחים רכים אבל לא הופכים לרסק ומתפרקים.

  8. מומלץ להגיש חם או בטמפרטורת החדר בזילוף סילאן טבעי או מייפל או לצד גלידת וניל.

הערות ושדרוגים

- ניתן להחליף את אגוזי המלך בכל אגוז אחר שאתם אוהבים.
- אפשר להחליף את סוכר הקוקוס בכל סוכר גבישי אחר כמו סוכר קנים, חום או לבן.
- ניתן להחליף את שמן הקוקוס בשמן זית.
- שומרים את התפוחים בקופסה אטומה במקרר עד חמישה ימים.