קוביות רכות, עסיסיות ומתוקות של תפוחים חמים ומעליהם קראמבל שיבולת שועל פריך וכיפי. מגישים עם גלידת וניל ונהנים מכל ביס
מחממים תנור ל-180 מעלות.
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה.
מפזרים מעל התפוחים סוכר וקינמון ומערבבים. מעבירים לתבנית בקוטר 22 או תבנית מלבנית.
קוצצים גס את האגוזים.
במעבד מזון (או קערת מקיסר עם וו גיטרה) שמים את כל מצרכי הקראמבל ומעבדים רק עד ליצירת פירורים קטנים של בצק. עוצרים ברגע שהנוצרים פירורי בצק כדי שלא יווצר גוש בצק אחד.
מפזרים את הקראמבל מעל התפוחים ואופים במשך 35-45 דקות או עד שהקראמבל זהוב והתפוחים מגירים נוזלים ומבעבעים מלמטה.
מגישים חם, מומלץ בתוספת גלידת וניל אבל לא חייבים.
- ניתן להחליף את סוכר הקנים בכל סוכר אחר כמו סוכר לבן, סוכר חום או סוכר קוקוס.
- אם אין מעבד מזון ניתן להכין את הבצק בתנועת פירור עם הידיים או עם מיקסר עם וו גיטרה.
- הקראמבל במיטבו ברגע ההכנה אך ניתן לשמור עד 4 ימים בכלי סגור במקרר.
- אפשר להחליף את אגוזי המלך בכל אגוז שאתם אוהבים.