Go Back
הדפסה

עוף בתנור עם פירות יבשים וצנוברים

עוף בתנור עם משמשים, שיני שום רכות, בצלים מקורמלים וצנוברים קלויים. וגם: הפתעה מתקתקה שהופכת את הארוחה המעולה הזאת לעוד יותר טעימה

זמן הכנה 20 דקות
זמן בישול/אפייה 1 שעה

מצרכים

  • 6 חלקי עוף נקי ושטוף
  • 2 בצלים או 6 בצלי שאלוט, קלופים
  • 5 כפות שמן זית
  • 4 כפות סילאן או דבש או מייפל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 12 משמשים מיובשים
  • 1 כפית מלח גס
  • 3 ענפי טימין טרי
  • 2 תפוחים מזן גרני סמיט או גאלה
  • 10 שיני שום עם הקליפה
  • 1/3 כוס צנוברים

אופן הכנה

  1. חותכים את הבצלים לרבעים ואת התפוחים לקוביות גדולות
    או רצועות עבות.

  2. שמים בקערה גדולה את חלקי העוף והבצלים ומזלפים שמן זית וסילאן. מערבבים היטב.

  3. מעבירים לתבנית מלבנית כשהצד של העור כלפי מעלה ומפזרים מסביב את הבצלים והתפוחים. את המרינדה שנותרה בקערה מזלפים מעל הבצלים, התפוחים והעוף.

  4. מתבלים בנדיבות במלח גס ופלפל שחור ומפזרים עלי טימין.

  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 30 דקות.

  6. לאחר 30 דקות מוסיפים את המשמשים ושיני השום (מפזרים אותם מסביב ומשתדלים להרטיב אותם במיץ הטעים שנוצר בתחתית התבנית – פשוט מטים הצידה את התבנית ועם כף משקים).

  7. מחזירים לתנור לעוד 30-40 דקות או עד שהעוף שחום ויפה. כדאי מאוד מדי פעם לפתוח את התנור, להטות את התבנית קצת הצידה ולהרטיב את העוף ושאר המצרכים בתבנית עם הנוזל הטעים.

  8. 5 דקות לסיום פותחים, מפזרים את הצנוברים ומאפשרים להם להשחים מעט.

הערות ושדרוגים

- במקום או בנוסף למשמשים אפשר לשים שזיפים מיובשים ואפילו פרוסות אננס.
- הצנוברים לא חובה אבל מאוד מוסיפים. רק שימו לב שהם נשרפים מהר אז 5-8 דקות יספיקו להם בתנור.
- את המשמשים והשום לא מכניסים לתבנית בהתחלה כי הם נשרפים מהר.
- בגלל המתיקות של הסילאן כדאי לתבל היטב במלח גס ופלפל שחור.
- אם יש לכם מקום בתבנית אפשר להוסיף, ביחד עם העוף בהתחלה, גם 2-3 תפוחי אדמה או בטטות שחותכים לרבעים או לקוביות.