Go Back
הדפסה
עוגיות שיבולת שועל ותפוחים. צילום: טל סיון צפורין

עוגיות שיבולת שועל ותפוחים

מושלמות לצד התה או הקפה - עוגיות שיבולת שועל ותפוחים עם 1/4 כוס קמח בלבד! טעימות וסופר קלות להכנה

זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול/אפייה 20 דקות
זמן הכנה כולל 35 דקות

מצרכים

  • 2 ביצים גודל L
  • 1/4 כוס סוכר לבן או סוכר חום
  • 2 כפות מייפל או סילאן
  • 1/3 כוס שמן קוקוס
  • 1 כוס שיבולת שועל עבה
  • 1/4 כוס קמח לבן או כוסמין בהיר
  • 1/4 כוס שקדים טחונים
  • 3 כפות קוקוס
  • 1 תפוח מזן גאלה

אופן הכנה

  1. - קולפים את התפוח וחותכים לקוביות קטנות או מגרדים על החלק העבה של הפומפייה. מומלץ לסחוט מעט את הנוזלים אם מגרדים על פומפייה.

  2. - בקערה בינונית שמים ביצים, סוכר, מייפל ושמן וטורפים היטב.

  3. - מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

  4. - מניחים תלוליות מהבלילה על תבנית תנור עם נייר אפייה. שימו לב: אם רוצים אותן יותר שטוחות כדאי לשטח כבר קודם כי הן לא משטחות הרבה בזמן האפייה.

  5. - אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהעוגיות זהובות. מצננים ושומרים בצנצנת סגורה.