Go Back
הדפסה
חיתוכיות גבינה ותפוחים

חיתוכיות גבינה ותפוחים

זמן הכנה 30 דקות
זמן בישול/אפייה 1 שעה 30 דקות

מצרכים

  • 80 גרם חמאה או שמן קוקוס
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כוס קמח לבן או כוסמין
  • 1/4 כוס שקדים טחונים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 ביצה M

לגבינה ולמילוי

  • 2 ביצים L
  • 1/2 כוס סוכר
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 200 גרם גבינת ריקוטה או טוב טעם או כנען
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 2 תפוחים מסוג גרני סמיט, קלופים

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד. אם צריך אפשר להוסיף 2 כפות מים. לשים מעט עם הידיים.

  2. מרדדים את הבצק לריבוע בגודל התבנית ובגובה 1/2 ס"מ ומניחים בתוך התבנית. מומלץ להניח נייר אפייה בתחתית התבנית עם שוליים שיוצאים החוצה לחילוץ נוח וקל יותר. את יתרת הבצק שומרים במקרר בתוך ניילון או קופסה אטומה.

  3. מעבירים את הבצק שבתבנית למקרר לרבע שעה ובינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.

  4. אופים את הבצק שבתבנית, ללא המילוי, במשך 15 דקות ומצננים.

  5. בינתיים טורפים היטב את כל מצרכי המילוי פרט לתפוחים.

  6. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומפזרים על הבצק האפוי. אפשר גם למרוח על הבצק, לפני פיזור התפוחים, מעט ריבת תפוחים או תפוזים או משמשים.

  7. שופכים את המילוי של הגבינה על הבצק האפוי למחצה עם התפוחים.

  8. את הבצק שנותר ושמרתם במקרר מגרדים מעל הגבינה בעזרת פומפייה (החלק העבה). אפשר גם לפזר חתיכות קטנטנות של בצק.

  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך שעה ורבע או עד שהמילוי יציב בקצוות אבל טיפל'הרך באמצע.

  10. מצננים היטב במקרר לפני שמפדרים באבקת סוכר וחותכים לקוביות.