Go Back
הדפסה

סלט בורגול ותפוחים

מתכון לסלט בורגול עם עשבי תיבול, שקדים קלויים ורוטב מדהים שאתם חייבים להכין ממנו כמות כפולה.

וכן, הוא מתפקד לגמרי גם כארוחה ולא רק כסלט לצד העיקרית.

זמן הכנה 30 דקות

מצרכים

  • 1 כוס בורגול עבה (לא מבושל)
  • 1/2 צרור עלי פטרוזיליה
  • 1/2 צרור עלי כוסברה
  • 1/2 צרור עירית
  • 1/2 בצל סגול, קלוף
  • 1/3 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
  • 1 תפוח מזן גרני סמית
  • 1/3 כוס שקדים פרוסים

לרוטב

  • 5 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית  פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מייפל
  • 1/2 פלפל צ'ילי טרי

אופן הכנה

  1. מבשלים את הבורגול במים רותחים עד ריכוך ומסננים.

  2. קוצצים דק את עשבי התיבול ומעבירים לקערה עם הבורגול.

  3. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ממש ומוסיפים לקערה.

  4. חותכים את התפוח לקוביות קטנות (אפשר עם או בלי הקליפה) ומוסיפים לסלט. מוסיפים גם את החמוציות.

  5. במחבת חמה, ללא שמן, קולים את השקדים עד הזהבה עדינה. מצננים.

  6. מתבלים את הסלט בשמן זית, לימון, מלח, פלפל, מייפל וצ'ילי קצוץ ומערבבים.

  7. מפזריםאת השקדים ומגישים.