מאפינס רכים עם תפוחים מקמח כוסמין. בלי הרבה סוכר ועם מתיקות שנשענת בעיקר על הפירות - הפינוק המושלם ביום סגריר
קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות.
בקערה גדולה שמם ביצים, סוכר, דבש, שמן ומיץ תפוזים וטורפים היטב.
מוסיפים קינמון, זנגביל וקמח תופח ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.
מוסיפים את התפוחים ומערבבים היטב.
מעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת היטב. אם רוצים, אפשר לפזר מעל שקדים פרוסים או פקאנים קצוצים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות או עד שהמאפינס זהובים ויציבים.