Go Back
הדפסה

מאפינס תפוחים מקמח כוסמין

מאפינס רכים עם תפוחים מקמח כוסמין. בלי הרבה סוכר ועם מתיקות שנשענת בעיקר על הפירות - הפינוק המושלם ביום סגריר

זמן הכנה 20 דקות
זמן בישול/אפייה 40 דקות
זמן הכנה כולל 1 שעה

מצרכים

  • 4 ביצים L
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר או כהה
  • 4 כפות דבש או מייפל
  • 1/2 כוס שמן רגיל או קוקוס
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים או קרם קוקוס
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אבקת זנגביל לא חובה
  • 2 כוסות קמח תופח או קמח כוסמין ושקית אבקת אפייה
  • 3 תפוחים מזן גרני סמית

אופן הכנה

  1. קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות.

  2. בקערה גדולה שמם ביצים, סוכר, דבש, שמן ומיץ תפוזים וטורפים היטב.

  3. מוסיפים קינמון, זנגביל וקמח תופח ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.

  4. מוסיפים את התפוחים ומערבבים היטב.

  5. מעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת היטב. אם רוצים, אפשר לפזר מעל שקדים פרוסים או פקאנים קצוצים.

  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות או עד שהמאפינס זהובים ויציבים.